Gündem Kozinoğlu’nun ölümü yüzde yüz şüphelidir

Kozinoğlu’nun ölümü yüzde yüz şüphelidir

13.11.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunduğu sırada kalp kirizi geçirerek 3 yıl önce yaşamını yitiren MİT Dış İlişkiler eski Daire Başkanı Kaşif Kozinoğlu, Ümraniye’deki mezarında anıldı

Kozinoğlu’nun ölümü yüzde yüz şüphelidir

Kozinoğlu’nun annesi Belgin Kozinoğlu ile kızkardeşi Figen Bıçakçıoğlu’nun da arasında bulunduğu aile üyelerinin katıldığı anmaya, eşi ve oğlu gelmedi. Kozinoğlu’nu anmaya gelenler arasında Silivri Cezaevi’ndeki koğuş arkadaşları Hasan Atilla Uğur ile Hasan Ataman Yıldırım da vardı. Anne Belgin Kozinoğlu, tören boyunca göz yaşlarına hakim olamazken, kardeşi Figen Bıçakçıoğlu ise “Kardeşimin acısını 3 yıldır içimde yaşıyorum. Hergün dua ediyorum. Kardeşimin görevini vefatından sonra öğrendim. İşiyle ilgili konuşmazdı. Anılarıyla yaşıyorum” dedi. Amcası Tufan Kozinoğlu da “Eşi tarafından bir dava açıldığını duyduk. Kaşif’i haksız yere cezaevinde yatırdılar. Çok sıkılmış, çok bunalmıştı. Kalbi dayanmadı” diye konuştu.

‘Kamera kayıtları incelensin’
Anmaya katılan Kozinoğlu’nun koğuş arkadaşlarından Hasan Ataman Yıldırım ise şunları söyledi; “Kozinoğlu, ölümünden 10 yıl önce kırık kalp sendromu yaşadığını söylemişti. Hatta bir keresinde, kalbinin durduğunu ancak bir süre sonra yeniden çalışmaya başladığını anlatmıştı. Ölümünden sonra hem yakınlarından hem de cezaevindeki insanlarla konuştuk. Kozinoğlu’nu hastaneye götürmek için gelen ekibin içerisinde doktor olmadığını, mahkum kabul diye bilinen bir yerde durmayan kalbine kalp masajı yapıldığını duyduk. Cezaevindeki kamera kayıtlarının incelenmesi gerekiyor. Kozinoğlu’nun hastaneye götürüldüğü sırada yolda başka bir ambulansa nakledildiği iddiaları var. Koğuştan ayakta çıkmak istemişti. Ambulansa binene kadar konuştuğu, bilincinin açık olduğunu biliyoruz. Ölümünü şüpheli buluyoruz.”

‘Beni öldürebilirler’ demişti
Kozinoğlu’nun diğer koğuş arkadaşı Hasan Atilla Uğur ise şöyle konuştu; “8 ay boyunca aynı koğuşta kaldık. Sürekli olarak ‘Ben niye buradayım’ diye soruyordu. Bunun bir kumpas olduğunu, birgün son bulacağını anlatmaya çalıştık. Bir keresinde ‘Ato 2008-2009’da F tipinin yurtdışındaki faaliyetlerini rapor ettim. Beni öldürebilirler’ demişti. Tehdit aldığını söylüyordu. Kozinoğlu’nu koğuştan ayakta uğurladık. Durmayan kalbine kalp masajı yapıldığı yönünde çok ciddi duyumlar aldık. Kozinoğlu’nun ölümü yüzde yüz şüphelidir ve mutlaka araştırılmalıdır.”