Gündem Kralların otelinde davullu zurnalı bir Türk düğünü

Kralların otelinde davullu zurnalı bir Türk düğünü

02.01.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Londra’da “Kralların Oteli” olarak bilinen 150 yıllık Claridges, ilk kez davullu zurnalı bir Türk düğününe ev sahipliği yaptı.

Kralların otelinde davullu zurnalı bir Türk düğünü

Kıbrıslı Tekin ve Nazik Hakkı’nın avukat kızı Selmin’in, İngiliz meslektaşı Toby Parkinson ile hayatını birleştirdiği gece, masalları aratmadı. 30 yaşındaki avukat gelin Selmin, modanın dahisi Alexander McQueen imzalı gelinliğiyle göz kamaştırdı. Sermin Hakkı ipek organza üzerine çiçekli gelinliğinin ardından swarovski taşlı tuvaletini giydi.
Yılbaşı gecesine rastlayan düğünde konuklar 12 saat süren bir nikâh-düğün maratonuyla ağırlandı.
Tokyo’da uluslararası avukatlık firmalarında ticari avukat olarak görev yapan Selmin Hakkı ve Toby Parkinson’un düğünü, İngiltere, Kuzey Kıbrıs ve Japonya’dan çok sayıda konuğu da bir araya getirdi.

Tarihi otelde ilk yaşandı
1854 yılında Londra’da inşa edilen ve Avrupa’nın tüm kral ve kraliçelerini ağırlayan, dünyanın en ünlü siyasi liderleri, başkan, başbakan, aktör, aktrislerinin kaldığı Claridges Oteli’ndeki ilk Türk düğününe, davul ve zurnalı giriş damgasını vurdu.
Oteldeki nikâh merasiminden sonra balo salonuna, Türk davul ve zurnacıların müziği eşliğinde giren gelin ve damadı, konuklar ayakta alkışlarla karşıladı. Kıbrıslı Türk gelinin isteğiyle Claridges’de mini konser veren davul-zurnacı, tarihi otelde de bir ilki gerçekleştirdi.
Gecede, 200’e yakın Türk, İngiliz, Japon konuk hem genç çiftin en mutlu günlerine tanık oldu, hem de yılbaşına neşeyle girdi.
Claridges yetkilileri, otellerinde ilk defa yılbaşı gecesi bir düğün yapıldığına dikkati çekerken, konuklara Türk lokumu ve Kıbrıs usulu “bastiç” kurabiyesinin ikramı yabancı konukları memnun etti. Düğün yapılırken, ünlü futbolcu David Beckham ve eşi Victoria’nın da aynı otelde kral dairesinde kaldığı öğrenildi.