Gündem Kredi kartı borcu için banka soymaya kalktı

Kredi kartı borcu için banka soymaya kalktı

24.02.2009 - 18:05 | Son Güncellenme:

.

Kredi kartı borcu için banka soymaya kalktı

Ankara’nın Mamak semtinde bir banka şubesini kuru sıkı tabanca ile soymaya kalkan işsiz genç Ersin Ü.(25), kredi kartı borcunu ödeyebilmek için böyle birşey yaptığını söyledi.
Mamak NATO Yolu Caddesi’nde bulunan bir banka şubesini(HSCB) dün soymaya çalışan gencin kredi kartı mağduru olduğu anlaşıldı. Elindeki kuru sıkı tabanca ile bankanın güvenlik görevlisini etkisiz hale getiren kar maskeli Ersin Ü., ilk gişeden 17 bin 600 TL’yi alarak kaçmaya çalışmıştı. Ancak arkasından ısrarla kovalayan güvenlikçinin takibi nedeniyle elindeki silahı ve parayı atan Ersin Ü. daha sonra polis tarafından etkisiz hale getirilmişti.
Yaşanan kovalamacanın ardından polis tarafından sorgulanan Ersin Ü., bugün Ankara Adliyesi’ne çıkarıldı. Ersin Ü., polisteki ifadesinde 1 yıllık evli olduğunu ve yaklaşık 9 ay önce Ankara İvedik Organize Sanayi sitesinde teknisyen olarak çalıştığı işinden çıkarıldığını anlattı. Bu arada evlilik nedeniyle ortaya çıkan kredi kartı borçlarını ödeyemediği için çaresizlik içinde bankayı soymaya karar verdiğini anlatan Ersin Ü. kaçarken pişman olduğunu ve bu yüzden elindekileri yere atıp kaçmaya çalıştığını söyledi.
Ankara Emniyeti Gasp Büro Amirliği tarafından sağlık kontrolünden geçirilen Ersin Ü. ardından silahlı gasp suçundan Ankara Adliyesi’ne sevk edildi.(