Gündem Küçük kızla ilişkisi için uyardığı partili tarafından vuruldu

Küçük kızla ilişkisi için uyardığı partili tarafından vuruldu

02.10.2012 - 13:05 | Son Güncellenme:

İŞÇİ Partisi (İP) Eyüp İlçe Başkanı Bülent Taşpınar (33), küçük yaşta bir kızla ilişkisini bitirmesi için uyardığı ilçe başkanlığının yöneticilerinden Nurettin B.(34) tarafından tabancayla vurularak öldürüldü. Olay sırasında İşçi Partisi İl başkanlığında yönetici olarak çalışan Özay Gökçe (52) ayaklarından vurularak yaralandı. Olaydan sonra teslim olan evli ve bir çocuk babası Nurettin B. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Küçük kızla ilişkisi için uyardığı partili tarafından vuruldu

Eyüp’te geçtiğimiz pazar akşamı bir kafeteryada meydana gelen olayda İP İlçe Başkanı Bülent Taşpınar, aynı masada oturan bir kişi tarafından tabancayla vurularak öldürdü. Olay sırasında İşçi Partisi İlçe başkanlığında görevli ÖzayGökçe’de ayaklarından vurularak yaralandı. Cinayeti işleyen İşçi Partisi İlçe Başkanlığında görevli Nurettin B., bir süre sonra polise teslim olarak cinayeti itiraf etti.

Haberin Devamı

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, olayla ilgili başlattığı soruşturmada cinayeti işleyen Nurettin B.’nin bir süredir 15 yaşındaki Ö.T. ile ilişki yaşadığını tespit etti. Ö.T.’nin ailesinin bu ilişkiden rahatsız olarak partiye gelip Nurettin B.’yi şikayet ettiği öğrenildi. Bu şikayet üzerine parti yetkililerinin Nurettin B.’yi 15 yaşındaki kızla ilişki yaşamaması konusunda birkaç uyardığı ancak sonuç alamadığı öğrenildi. Bunun üzerine İP İlçe başkanı Bülent Taşpınar’ın, Nurettin B.’yi bu konuda konuşmak için bir kafeteryaya çağırdığı belirledi. Polis bu konuşma sırasında sevgilisinden ayrılmak istemediğini söyleyen Nurettin B.’yle masada oturanlar arasında küfürleşmeyle başlayan bir kavga çıktığını tespit etti. Görgü tanıklarının ifadelerine göre, bir anda silahını çeken Nurettin B.’nin önce İl başkanını öldürdüğü ardından aynı masada oturan Özay Gökçe’yi ayaklarından vurduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Poliste işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye çıkarılan Nurettin B., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İŞÇİ PARTİSİ'NDEN AÇIKLAMA

İP’ten İstanbul İl Başkanı Osman Bilge Kuruca imzası ile yapılan basın açıklaması şöyle: ”Eyüp İlçe Başkanımız Bülent Taşpınar’ı öldüren ve İl Yöneticimiz Özay Gökçe’yi yaralayan Nurettin Bayraktar’ın olay sırasında İşçi Partisi’yle hiçbir ilişiği yoktur. Nurettin Bayraktar 13 Haziran 2012’de Eyüp İlçe Yönetim Kurulu tarafından parti tüzük ve programına aykırı davranışları ve 15 yaşındaki bir kız çocuğu ile kurduğu ilişki nedeniyle parti üyeliğinden kesin çıkarma talebiyle disiplik kuruluna sevk edilmiş, 30 Temmuz 2012’de Merkez Disiplin Kurulu tarafından partiden kesin olarak çıkarılmasına karar verilmiştir.

Partiden atılan Nurettin Bayraktar’ın kız çocuğu ile ilişkisini devam ettirmesi üzerine çovcuğun ailesi, ilçe yöneticilerimizden yardım istemiş, ilçe yöneticilerimiz kız çocuğunu bırakması için Nurettin Bayraktar’la konuşmaya gitmiştir. Konuşma sırasında Nurettin Bayraktar arkadaşlarımızı kurşun yağmuruna tutmuştur.

İP Türkiye’nin en temiz partisidir. Bir çok partide olağan görülen ahlaki olmayan ilişkiler, İP için üyelikten çıkarılma nedenidir. İP yöneticileri bir kız çocuğunu saldırgandan kurtarmaya çalışırken hedef olmuştur. Vatanımızı savunmak halkı savunmak İP’in en temel ilkisidir.