Gündem Kuma’dan sanata anlamlı destek

Kuma’dan sanata anlamlı destek

25.12.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Yaşamını uzun yıllar başta Paris ve İspanya olmak üzere pek çok ülkede sürdüren, güzel sanatlar ve moda tasarımı çalışmalarıyla tanınan Müjdat Kuma, geçen yıllarda İbiza’da açtığı MujdaKuma İstanbul Sanat Galerisi’nin ikinci şubesini, Nişantaşı Abdi İpekçi Caddesi’nde açtı.

Kuma’dan sanata anlamlı destek

Türkiye’ye gelir gelmez sevdiği sanatçıları, uluslararası alanda tanıtmak amacıyla bir platform kurup, MujdaKuma İstanbul adını verdiği yeni galerisinde sanat dünyasının önde gelen isimlerini bir araya getiren Kuma, çalışmalarını çok yönlü sürdürüyor. Uzun yıllardan bu yana uluslararası sanat arenasında önemli bir yere sahip olan Kuma, kısa zamanda çalışmalarıyla çok büyük takdir duyduğu Ekrem Kahraman’ın sanat çalışmalarını yurt dışına taşımak için yeni bir çalışma üstlendi. Önümüzdeki günlerde Uzak Doğu’da koleksiyoncu dostlarıyla bir araya gelecek olan Kuma, burada Kahraman’ın sanatının daha iyi anlaşılması, görünmesi ve hak ettiği yerlere gelmesi için harekete geçti.

Haberin Devamı

Sanat dünyasında yeni bir soluk ve birliktelik getirecek iki dostun buluşması, geçen hafta Galatasaray’daki Ekrem Kahramanı’ın atölyesinde gerçekleşti.

Müjdat Kuma, yaptığı bu çalışmaları şöyle özetledi: “Tüm bunları ticaret için değil; içimden gelerek, Türk sanatına gereken değer ne şekilde verebilirim diye düşünerek yapıyorum. Bunu da dünyada duyurmak istiyorum. Kahraman’ın kendine çok özel çok güzel bir dili var. Dolayısıyla hak ettiği değeri alması konusunda ona yardım edeceğim. Türk sanatının değişime ihtiyacı var.”