Gündem Kutlamanın adresi yine Taksim oldu

Kutlamanın adresi yine Taksim oldu

02.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

İstanbul’da yılbaşını kutlayan vatandaşlar başta Taksim olmak üzere Nişantaşı, Ortaköy, Kadıköy ve Beşiktaş’a akın etti. Bazı vatandaşlar meşale yakarken bazıları da dilek balonları uçurdu

Kutlamanın adresi yine Taksim oldu

Her yılbaşı kutlamalarında, İstanbul’un en yoğun bölgesi olan Taksim Meydanı bu sene de eğlencenin ilk adresi oldu. Soğuk havaya rağmen Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi’ni hıncahınç dolduran binlerce vatandaş ve turistler, yeni yılın gelişini kutladı. Güvenlik önlemlerinin had safhada olduğu Taksim’de, yeni yıla saniyeler kala hep bir ağızdan geri sayım yapan kalabalık, birbirine sarılarak yeni yılın mutluluğunu yaşadı. Bazı vatandaşlar meşale yakarken bazıları da dilek balonları uçurdu. İstiklal Caddesi boyunca da şarkılar söyleyerek yeni yıla girenler, güzel görüntüler oluşturdu.

Haberin Devamı

Yoğun güvenlik

Kadıköy’ün en işlek caddesi Bağdat Caddesi’nde yılbaşı günü gün boyu denetim vardı. Seyyar satıcılar başta olmak üzere, birçok kişi GBT kontrollerinden geçirildi. Caddede yoğun güvenlik önlemi alınırken, Bağdat Caddesi’nde yeni yılı dışarıda karşılamak isteyen vatandaşlar, yeni yıla girerken eğlenceli vakit geçirdi. Nişantaşı sokakları ise süslenip ışıklandırıldı. Günler öncesinden yapılan hazırlıkların ardından dün gece sokaklar dolup taştı. Nişantaşı, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte adeta sessizliğe büründü. Araç trafiğinin yoğunluğuyla ve insan kalabalığıyla bilinen semt, yeni yılın ilk gününde oldukça ıssızdı.
Kutlamaların gece boyu sürdüğü Beşiktaş ve Ortaköy sokakları da dün sessizliğe büründü. Yılbaşı kutlamalarının ertesinde yoğunluk bir tek Taksim Meydanı’nda yaşandı. Her yılbaşı kutlamasında, İstanbul’un çekim merkezi olan Taksim ve İstiklal Caddesi yılbaşının sabahı da hınca hınç doluydu. Adım atılacak yer kalmayan İstiklal Caddesi’nde özellikle Arap turistler yoğunluktaydı. Havanın güzel olmasını fırsat bulan İstanbullular, Taksim’deki mekanları doldurdu.

Haberin Devamı

Herkes 70 milyon TL’nin sahibini merak ediyor

Milli Piyango İdaresi’nin 70 milyon TL’lik büyük ikramiyesini kazanan tam biletin sahibinin biletini İstanbul’dan aldığının açıklanmasının ardından, gözler bu talihlinin kim olduğuna çevrildi.

Yılbaşı büyük ikramiyesi 7615536 numaralı tam bilete isabet etti. Bilet sahibinin alacağı ikramiyeyi ne yapacağı ve kimliğini deşifre edip etmeyeceği de merak konusu oldu.

Kutlamanın adresi yine Taksim oldu

ÖSO Bayrağıyla halay çektiler

Taksim Meydanı’nda yılbaşı gecesi Suriyeli bir grup Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) bayrağı açarak halay çekti. Sosyal medyada binlerce kişi tarafından paylaşılan görüntülere yorum yağdı. Birçok kişi görüntülere tepki gösterirken, yapılan yorumlarda, Taksim’deki kutlamalarda görülen Suriyelilerin çoğunun askerlik çağında genç erkekler olduğunun altının çizilmesi dikkati çekti.

Kutlamanın adresi yine Taksim oldu

Reina önünde anma

Ortaköy’de ise eğlence merkezi Reina’da 2017 yılbaşı gecesinde düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybedenler unutulmadı. Eski Reina çalışanları saldırıda ölen güvenlik görevlileri Fatih Çakmak ve Hatice Kargılı adına anma programı düzenledi.

Yazarlar