Gündem Kut'ül Amare nedir?Mehmetçik Kut'ül Amare dizisinin oyuncu kadrosunda kimler var?

Kut'ül Amare nedir?Mehmetçik Kut'ül Amare dizisinin oyuncu kadrosunda kimler var?

17.01.2018 - 10:03 | Son Güncellenme:

Kut'ül Amare nedir? Mehmetçik Kut'ül Amare dizisi bu akşam TRT 1'de başlıyor. Peki Mehmetçik Kut'ül Amare konusu nedir? Güçlü oyuncu kadrosuyla da dikkat çeken yeni dizi Mehmetçik Kut'ül Amare sabırsızlıkla bekleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da "Kut'ül Amare" dizisinin tanıtımına katıldı. Geçmişimizi, günümüze taşıyacak olan Mehmetçik Kut'ül Amare izleyicisini ekrana kilitlemeyi hedefliyor...

Kutül Amare nedirMehmetçik Kutül Amare dizisinin oyuncu kadrosunda kimler var

Mehmetçik Kut'ül Amare dizisi TRT 1 ekranında izleyicinin karşısına çıkacak. Yayın tarihi de belli olan Mehmetçik Kut'ül Amare için izleyiciler şimdiden heyecanlanıyor. Peki Mehmetçik Kut'ül Amare konusu nedir? ve Mehmetçik Kut'ül Amare ne zaman başlayacak?

Haberin Devamı

Kut'ül Amare nedir?

Kut’ül Amare, 29 Nisan 1916 tarihinde Osmanlı Ordusunun Irak'ın Kut bölgesinde İngilizlere karşı kazandığı büyük bir zaferidir. 1. Kut Muharebesi olarak da bilinir Kut'ül Amare savaşı Türkiye'de 1952 yılına kadar Kut Bayramı adı altında kutlandı. Dicle Nehri kıyısında Kut’ül Amare şehri yakınlarında konuşlanmış İngiliz ve müttefiklerinin kuşatılmasıyla başlayan muharebe, kasabanın Osmanlı Ordusu tarafından ele geçirilmesi ve İngiliz birliklerinin tamamının esir alınması başarasıyla sona erdi.İngiltere, 1916’daki bu savaşta tarihinin en büyük mağlubiyetlerinden birini yaşayarak, İngiliz tarihinde Türklerin kendilerini nasıl bozguna uğrattığına acı bir şekilde şahit oldu.

Kut’ül Amare, İngiliz kuvvetleri ve müttefikleri ile Osmanlı kuvvetleri arasında geçen I. Dünya Savaşı’nın temel muharebelerinden biri olarak tanımlanmaktadır .

Haberin Devamı

MEHMETÇİK KUT'ÜL AMARE DİZİSİNİN KONUSU NEDİR?

'Mehmetçik Kut'ül Amare', Osmanlı Devleti'nin 1916'da Irak'ın Kut şehrinde İngilizlere karşı kazandığı zaferi anlatacak. Bu yeni proje, Diriliş Ertuğrul'un yapımcı ve senaristi Mehmet Bozdağ’a ait.

MEHMETÇİK KUT'ÜL AMARE NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

TRT 1'in yeni dizisi olan ve başlamadan büyük ilgi gören 'Mehmetçik Kut'ül Amare' 18 Ocak Perşembe akşamı TRT 1'de yayınlanacak...

MEHMETÇİK KUT'ÜL AMARE OYUNCULARI

Çekimleri İstanbul Riva’da kurulan dev platoda gerçekleştirilen dizinin oyuncu kadrosunda;

Kaan Taşaner
İsmail Ege Şaşmaz
İlker Aksum
Gamze Özçelik
Özgü Kaya
Yevlayiva Dedova
Semih Ertürk
Uğur Karabulut
İsmail Hakkı
Serdar Gökhan

yer alıyor.