Gündem KYK burs ve kredi başvuruları için tarih belli oldu mu? KYK burs başvurusu

KYK burs ve kredi başvuruları için tarih belli oldu mu? KYK burs başvurusu

12.10.2018 - 20:47 | Son Güncellenme:

KYK burs ve kredi başvuruları için adayların heyecanlı bekleyişi devam ediyor. Milyonlarca Üniversite öğrencisi için büyük önem arz eden KYK burs ve kredi başvuruları için adaylar başvuruların yapılacağı tarihi merak ediyor. Peki Kredi Yurtlar Kurumu tarafından burs ve kredi başvuruları için tarih verildi mi?

KYK burs ve kredi başvuruları için tarih belli oldu mu KYK burs başvurusu

KYK burs ve kredi başvurları ne zaman alınacak sorusun milyonlarca üniversite öğrencisi ve ailesi tarafından yakından takip ediliyor. KYK yedek yurt sonuçlarının açıklanmaya devam etmesinin ardından adaylar burs ve kredi başvurularının ne zaman başlayacağı sorusuna yanıt aramaya başladı. Kredi Yurtlar Kurumu burs ve kredi başvurularına ilişikin henüz açıklama yapmazken KYK burs ve kredi başvurularının Kasım sonu Aralık ayı başı gibi alınması bekleniyor.

Haberin Devamı

KREDİ VE BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Kredi burs başvuruları tüm üniversitelerin yatay, dikey geçiş, doktora ve yüksek lisans öğrenci işlemlerini tamamlamasını takiben alınacak.

İl ve yurt müdürlüklerine ait adres ve telefon numaraları yurtkur.gsb.gov.tr adresinden öğrenilebilecek.

KYK BURS ÜCRETLERİ NE KADAR?

2018-2019 Eğitim Öğretim dönemi için KYK bursu alacak olan öğrenciler sabırsızlıkla araştırıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması üzerine KYK burs ücretleri bu yıl;

2018-2019 eğitim-öğretim yılı için aylık burs-kredi miktarı,

*Lisansta 500 TL
*Yüksek Lisansta 1.000 TL
*Doktorada 1.500 TL oldu.