Gündem Leonardo Di Caprio Mevlana'yı canlandıracak

Leonardo Di Caprio Mevlana'yı canlandıracak

08.06.2016 - 10:01 | Son Güncellenme:

Leonardo Di Caprio için sinemaseverlerin ilgisini çekecek bir iddia ortaya atıldı. Uzun yıllar alamadığı oscar ödülünü The Revanant filmindeki performansıyla yakalayan Leonardo Di Caprio'nun Mevlana Celaleddin Rumi'yi canlandıracağı iddia edildi. Gladyatör filminin yazarı David Franzoni'nin çekeceği film merakla bekleniyor.

Leonardo Di Caprio Mevlanayı canlandıracak

Leonardo Di Caprio'nun Mevlana'yı canlandıracağı iddiası heyecan yarattı. İngiliz Guardian gazetesi, Gladyatör filminin de senaryosunu yazan David Franzoni’nin Mevlana Celaleddin Rumi’nin hayatıyla ilgili bir film için metin yazmaya başlayacağını duyurdu.

Haberin Devamı

Oscar ödüllü dünyaca ünlü Hollywood yıldızı Leonardo Di Caprio'nun Mevlana'yı canlandıracağı iddia edildi. Gladyatör filmiyle Oscar kazanan senaryo yazarı David Franzoni tarafından kaleme alınacak filmde, Mevlana’yı ABD’li aktör Leonardo DiCaprio’nun canlandırması isteniyor.

Franzoni ve filmin yapımcısı Stephen Joel Brown’ın Mevlana için ilk tercihleri DiCaprio olurken, yoldaşı Şems-i Tebrizi rolünün Iron Man’i (Demir adam) oynayan Robert Downey Jr’a teslim edilmesi planlanıyor.

‘ABD’de çok popüler’

Franzoni, Mevlana ile ilgili yaptığı açıklamada, Rumi’yi ünlü yazar Shakespeare’e benzetti: “İnanılmaz yetenekli ve fikirleri bugün dahi yanılanan bir isim”. Franzoni, “Bu filmi şimdi yapmamızın birçok sebebi var. Yaşadığımız dünyaya bazı şeylerden bahsetmemiz gerek. Rumi ABD’de çok popüler. Bu film sevenlerinin aklında bir surat ve bir hikâye oluşmasını sağlayacak” şeklinde konuştu.