Gündem ‘Leyla cinayetinde fail tek değil’

‘Leyla cinayetinde fail tek değil’

23.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ağrı Baro Başkanı Ali Artuk, 4 yaşındaki Leyla’nın ölü bulunmasıyla ilgili, “Bu cinayet bir organizasyon işi” iddiasında bulundu.

‘Leyla cinayetinde fail tek değil’

Ağrı’nın Bezirhane köyünde 4 yaşındaki Leyla Aydemir, 15 Haziran’da kaybolmuştu. 18 gün sonra küçük kızın cansız bedeni, köye 3 km. uzaklıktaki Kurudere mevkiinde yüz üstü su içerisinde bulunmuştu. Oysa ekipler bu bölgeyi de defalarca aramış ama o güne kadar hiçbir ize rastlamamıştı. Leyla’nın kıyafetleri de yine daha önce defalarca aranan cesedinin bulunduğu yerin yakınında bir hafta sonra bulunmuştu. Otopside küçük kızın açlıktan öldüğü belirlenmişti. Leyla’nın babası Nihat Aydemir’in amcasının oğlu Mehmet Aydemir, 18 Temmuz’da cinayetten tutuklanmıştı.

Haberin Devamı

Olayın çözülmesi için dosyaya müdahil olan Ağrı Baro Başkanı Ali Artuk, kızın kaybolmasından, cesedinin bulunduğu güne kadar tüm süreci yakından takip ettiklerini söyledi.

‘Tecrübeme göre...’

Leyla’nın otopsi işlemine de katıldığını aktaran Ali Artuk, meslek hayatından edindiği tecrübeler doğrultusunda ‘cinayet’in tek kişi tarafından işlenmediğini düşündüğünü belirtti. Artuk şu iddialarda bulundu: “Edindiğim tecrübe üzerinden değerlendirme yapıyorum. 18 gün boyunca kapatılan çocuğun açlıktan ve susuzluktan ölmesinin, sonra köyün 2-3 kilometre ötesinde bir dere kenarına bırakılmasının, kıyafetlerinin 300 metre uzaklığa delilleri karartmak üzere konulmasının bir kişiye mal edilemeyeceği, dolayısıyla ortada organizasyon olduğu kanaatindeyim. Birçok failin olabileceğini yargılama makamı değerlendirecektir. Ancak ben bir kişiyle sınırlı bir olay olmadığını düşünüyorum.” l HÜMEYRA PARDELİ DHA

Yazarlar