Gündem LGS’de sayısala 20 dakika ek süre

LGS’de sayısala 20 dakika ek süre

27.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından, 2019 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılan ve puanları sınavla öğrenci alacak liselere girişte etkili olacak sınavın tarihi 1 Haziran olarak belirlendi.

LGS’de sayısala 20 dakika ek süre

Geçen yıl öğrencilerin, sürenin yetmediğinden şikayet ettiği sınavın sayısal oturumuna ise 20 dakika ek süre verildi. Edinilen bilgiye göre, 2018-2019 eğitim öğretim yılı sonunda sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumlarına ilişkin merkezi sınav tarihi belli oldu. Buna göre, LGS kapsamındaki merkezi sınav 1 Haziran 2019’da yapılacak. İki oturum olarak düzenlenecek sınavda, soru sayısı ve ders dağılımlarında bir değişiklik yapılmadı. Sınav, 8’inci sınıf öğretim programları esas alınarak yapılacak. Sınav, iki bölüm halinde ve aynı gün uygulanacak ve öğrencilere çoktan seçmeli 90 soru sorulacak.

Haberin Devamı

Öğrenciler ağlamıştı

Bakanlık, sayısal alan oturumunda 60 dakika olan sürenin 20 dakika uzatılmasını kararlaştırdı. Buna göre, sınavın birinci bölümü 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve öğrencilere 75 dakika süre verilecek. İkinci bölümse 40 soruluk sayısal alan testinden oluşacak ve 80 dakika süre tanınacak. Sınavın sayısal alanındaki süre meselesi 2018 LGS’ye damga vurmuş, öğrenciler sözel soruları rahat yaparken 40 sorudan oluşan sayısal bölüme verilen 60 dakika sürenin yetmediğinden şikayet etmiş, sınavdan çıkan öğrenciler gözyaşlarına boğulmuştu.