Gündem LGS’de skandal hata

LGS’de skandal hata

03.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

LGS sonuçlarına itiraz eden bir öğrencinin, 15 doğru, 5 yanlış olarak açıklanan sınav sonucu ‘4 yanlış, 1 boş’ olarak değiştirildi. LGS’de benzer başka hataların olup olmadığı merak ediliyor

LGS’de skandal hata

Yüz binlerce öğrencinin, hayallerindeki liseye yerleşmek için 1 Haziran’da girdiği ve sonuçları 24 Haziran’da açıklanan Liselere Giriş Sınavı’nda (LGS) puanlamayla ilgili skandal bir gelişme yaşandı. LGS sonuçları 15 doğru, 5 yanlış olarak açıklanan bir öğrencinin sınava yaptığı itiraz sonrasında sonuçları, 4 yanlış, 1 boş olarak değiştirildi. Öğrencinin bu değişiklikle puanı 454,1654 iken 454,5231’e; yüzdelik dilimi de 3.84’ten 3.66’ya yükseldi. Bu gelişme sonrasında akıllara buna benzer başka hataların yapılıp yapılmadığı sorusu geldi.

Haberin Devamı

LGS sonuçlarında yaşanan bu durumla ilgili bilgi veren Anadolu Eğitim Sen Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici, şu açıklamayı yaptı: “LGS’ye giren bir öğrenci Fen bilimleri dersinden 1 boş 2 yanlışının olduğunu ifade etse de 15 doğru 5 yanlış olarak sonuçlar açıklanmış. Daha sonra yapılan itirazla sonuç, 4 yanlış 1 boş olarak değiştirilmiş. Bu küçük değişiklikle bile öğrencinin puanı ve yüzdelik dilimi önemli oranda değişmiştir. 1 milyon öğrencinin sınava girdiğini düşünürsek küçük puanların bile ne denli önemli olduğunu bilmekteyiz.”

Çocukların geleceğinde bu denli etken olan sınavlar üzerinde titizlikle durulması gerektiğinin altını çizen Öğretici, “Hâlâ hatalı soruların olduğu, yanlışlıkların yapıldığı sınavlar istemiyoruz. Umarım buna benzer hatalar olmamıştır, olmaması için gereken tedbirler, MEB tarafından alınmalı” dedi.

Haberin Devamı

LGS’de skandal hata