Gündem ‘Liman’ emri yerinden etti

‘Liman’ emri yerinden etti

29.01.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir’de Liman İşletmeleri’ne yönelik yolsuzluk operasyonunu yapan Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Bora Köprülü, operasyonun durdurulması için Vali Mustafa Toprak ile o dönemdeki Emniyet Müdürü Ali Bilkay’ın kendisiyle yaptığı telefon konuşmalarını kaydedip savcılığa verdiği gerekçesiyle açığa alındı. Köprülü, bu göreve geçen 17 Aralık operasyonlarından sonra getirilmişti

‘Liman’ emri yerinden etti

Köprülü, 17 Aralık’tan sonra Emniyet teşkilatı içinde yapılan atamalarla Emin Göktaş’ın yerine getirilmişti. Yayınlanan tapelere göre Liman İşletmeleri soruşturmasının başlamasından sonra, o zaman İzmir Emniyet Müdürü olan Ali Bilkay’ın, Köprülü’yü arayarak operasyon ve gözaltılar için “O konuyla ilgili bir şey sorarsa savcı, çalışıyoruz diyeceksiniz. Ama herhangi bir operasyon yapmıyorsunuz” dediği öne sürülmüştü. Köprülü’nün Bilkay ile yaptığı başka bir konuşmada ise arkadan sesi gelen İzmir Valisi Mustafa Toprak’ın, “Kesinlikle” dediği, Bilkay’ın da bunun altını çizip, “Vali beyin talimatı kesinlikle diyoruz” dediği belirtilmişti.
Bu görüşmeleri cep telefonuna kaydettiği belirtilen Köprülü, bu uyarılara rağmen savcının talimatı gereği 7 Ocak’ta İzmir Liman İşletmeleri’ne yönelik yolsuzluk operasyonunu yapmıştı. Bora Köprülü, gerçekleştirdiği ilk operasyondan 22 gün sonra Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nden açığa alındı. İdari soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.