Gündem Seçimlerde muhtar savaşları! Çıkan kavgalarda 2 kişi hayatını kaybetti! Çok sayıda yaralı var

Seçimlerde muhtar savaşları! Çıkan kavgalarda 2 kişi hayatını kaybetti! Çok sayıda yaralı var

31.03.2024 - 20:24 | Son Güncellenme:

Yerel seçimlerde zaman zaman gergin anlar da yaşandı. Bazı bölgelerde muhtarlık seçimlerindeki gerilim kavgaya dönüştü. Çıkan kavgalarda 2 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi ise yaralandı.

 

Yerel seçimlerde zaman zaman gergin anlar da yaşandı. Bazı bölgelerde muhtarlık seçimlerindeki gerilim kavgaya dönüştü. Çıkan kavgalarda 2 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi ise yaralandı.

ARNAVUTKÖY'DE MUHTARLIK KAVGASINDA SİLAHLI ÇATIŞMA

Arnavutköy'de seçim sonrası muhtar adaylarının akrabaları arasında çıkan silahlı kavgada birisi ağır olmak üzere 2 kişi yaralandı.

SİİRT

Edinilen bilgilere göre, Konacık köyünde muhtarlık seçimleri yüzünden çıkan tartışma silahlı kavgaya dönüştü. Kavgada Konacık köyü muhtar adayı İhsan Altın hayatını kaybederken yaralıların tedavilerinin devam ettiği öğrenildi.

Olayın ardından jandarma ekipleri köyde geniş güvenlik önlemleri alırken, olay ile ilgili incelemenin başlatıldı.

KURA İLE KAYBETTİ, KALBİNE YENİK DÜŞTÜ

Olay, merkeze bağlı Günbağı köyünde yaşandı. Köyün halihazırda muhtarı olan ve bugün yapılan seçimlerde tekrar aday olan Mustafa Demir, yarıştığı adayla oy sayısı aynı çıktı. Bunun üzerine sandık başkanı tarafından gerçekleştirilen kura sonucu Demir muhtarlığı kaybetti. Sonuçların ardından bölgeden ayrılan Demir’in, kısa bir süre sonra kalp krizi geçirdi. Haber verilmesi üzerine olay yerine 112 acil sağlık ekibi sevk edildi. Talihsiz adam yapılan tüm müdahalelerle rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Haberin Devamı
SAMSUN

Samsun'un İlkadım ilçesi Zeytinlik Mahallesi'nde 10 vatandaş 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde aday oldu. Mahallelinin oy kullandığı Yunus Emre Ortaokulu önünde muhtar adayları ve taraftarları arasında gerginlik yaşandı. Polis kısa sürede olaya müdahale etti. Yaşanan arbede büyümeden önlendi. Bazı muhtar adayları da tarafları yatıştırmak için çaba sarf etti. Arbede sonrası taraflar birbirlerinden davacı olmadı.

BATMAN

Edinilen bilgilere göre, Beşiri ilçesine bağlı İkiköprü beldesinde muhtar adayları Orhan Doğan ile Vasfi Onat arasında tartışma çıktı. Sözlü tartışmanın kısa sürede kavgaya dönüşmesi sonucu 2 aday yakınları da kavgaya dahil oldu. Taş ve sopaların kullanıldığı kavgada ilk belirlemelere göre 13 kişi yaralandı.Durumun bildirilmesi üzerine bölgeye çok sayıda jandarma ekibi ile sağlık ekibi sevk edildi. Yaralılar Batman Eğitim Araştırma Hastanesi, İluh Devlet Hastanesi ile özel hastanelere sevk edildi.

ARNAVUTKÖY

Olay, Arnavutköy Ömerli Mahallesi'nde bulunan Evliya Çelebi İlköğretim Okulu'nda meydana geldi. Henüz bilinmeyen bir nedenle muhtar adaylarının yakınları olduğu ileri sürülen şahıslar arasında tartışma çıktı. Tartışma kavgaya dönüşürken polis ekiplerinin araya girmesiyle son buldu. Yaşananlar cep telefonu kamerasıyla saniye saniye kaydedildi.

Haberin Devamı
DİYARBAKIR

Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde iki aile arasında muhtar adaylığı nedeniyle çıkan kaleşnikoflu, taşlı, sopalı kavgada 1 kişi öldü, 11 kişi yaralandı. Vatandaşlar, olay yerine yaralıları götürmek için gelen sağlık ekiplerine saldırdı. Valilik, bölgeye Bingöl'den de gönderilen timler ile helikopter destekli güvenlik önlemleri alındığını duyurdu.

Valilikten yapılan açıklamada, "İlimiz Merkez Sur İlçesi Aşağıdıre Mahallesinde iki grup arasında muhtarlık seçim süreci ile ilgili olarak meydana gelen silahlı kavga olayı neticesinde 12 kişi yaralanmış ve yaralılar Diyarbakır'daki hastanelerde tedavi altına alınmıştır. Yaralı kişilerden E.Ç. kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmiştir. Mahallede geniş çaplı güvenlik tedbiri alınmış olup, Olay bölgesinde Kayapınar İlçe Jandarma Komutanlığından 70 personel, 1’i helikopter ile olmak üzere JÖH Tabur Komutanlığından 3 Tim (37 Personel), Diyarbakır’a takviye olarak görevlendirilen Bingöl Jandarma Komando Tabur Komutanlığından 4 Jandarma Komando Timi (58 Personel) müdahale için takviye gönderilmiştir. Mahalli idare seçimlerinin ilimizde huzur ortamı içerisinde gerçekleştirilebilmesi için güvenlik güçlerimizin büyük bir gayret gösterdiği bu süreçte başta muhtar adayları olmak üzere sahada faaliyet gösteren bütün tarafların hassasiyetle hareket etmeleri büyük önem arz etmektedir" denildi.

MARDİN

Olay, merkez Artuklu ilçesine bağlı kırsal Kumlu Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, yerel seçim kapsamında devam eden oy verme işlemleri sırasında bir ailenin fertleri arasında oy kullanılacak muhtar seçimi nedeniyle sözlü tartışma yaşandı. Okulun bahçesindeki tartışma adayların yakınlarının da araya girmesiyle kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüştü. Jandarma ekipleri kavgayı sonlandırmak için biber gazı sıkarak havaya ateş açtı. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen takviye jandarma ekiplerin müdahalesiyle kavga büyümeden yatıştırıldı.