Gündem LÖSEV kurban bağışlarını bekliyor

LÖSEV kurban bağışlarını bekliyor

22.11.2009 - 11:09 | Son Güncellenme:

.

LÖSEV kurban bağışlarını bekliyor

Kurban bayramlarında yapılan bağışları bir yıl boyunca lösemili çocuklar ve ailelerine et ve et ürünleri olarak dağıtan Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV), bu yıl da hayırseverlerin bağışlarını bekliyor.

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi LÖSEV sosyal hizmet uzmanı Özlem Öztoprak, 2 yıl önce hastalığa yakalanan ve tedavisi vakıf tarafından üstlenilen 5 yaşındaki Sercan Açıkgöz ve ailesini evinde ziyaret etti.

Ziyaret sırasında AA muhabirine vakfın çalışmaları hakkında bilgi veren Öztoprak, çok zor bir hastalık olan löseminin tedavisinde ailelerin maddi ve manevi desteğe ihtiyaç duyduğunu, vakfın da ailelere her konuda yardım ettiğini belirtti.

Ankara’da 8 Kasımda, tamamen bağışlarla yapılan Lösemili Çocuklar Köyü’nün açılışının yapıldığını anımsatan Özlem Öztoprak, "LÖSEV tamamen bağışlarla ayakta kalan bir vakıf. Biz ne kadar çok bağış alırsak, çocuklarımıza da o kadar çok yardım ulaştırabiliyoruz. Şu anda Türkiye çapında lösemili teşhisi konmuş 6 bin çocuğa yardım ediliyor" dedi.

Öztoprak, Ekim ayından itibaren yeni teşhis konulan çocukların ailelerine 5 bin TL maddi yardım yapıldığını, bayram gibi özel günlerde çeşitli yardımlarda bulunulduğunu, yılın 12 ayı gıda desteği sağlandığını dile getirerek, çocuklar ve ailelerine yönelik zaman zaman gezi, sinema, tiyatro, tatil gibi etkinlikler düzenleyerek sosyal destek de verildiğini anlattı.

Özlem Öztoprak, lösemi hastası çocukların beslenmelerinin tedavide büyük önem taşıdığını, en çok proteine ihtiyaçları olduğunu kaydederek, şu bilgileri verdi: "Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle tüm Türkiye’den bağış bekliyoruz.

Kurban bağışları bizim can damarımız, bizim için çok önemli. Löseminin tedavisinde ilaç kadar hijyen ve beslenme büyük önem taşıyor. Çocuklarımızın et yemeleri gerekiyor. Vatandaşlar kurbanlarını isterlerse kesimli, isterlerse kesimsiz bağışlayabiliyorlar. Kesimli bağışlanması halinde, bunların et olarak 12 ay boyunca dağıtımını yapıyoruz."

Haberin Devamı

-AÇIKGÖZ AİLESİNİN GÖRÜŞLERİ

Down sendromlu da olan Sercan Açıkgöz’ün annesi Emine Açıkgöz de, 2007 yılının mart ayında ateş grip, kusma ve iştahsızlık şikayetiyle oğlunu doktora götürdüklerini, doktorun verdiği ilaçlarla ateşinin düşmemesi üzerine hastaneye götürdüklerini ve hastanede lösemi teşhisi konulduğunu belirtti.

Oğlunun tedavisi için hastanelerde yer bulamadıklarını, kan ve trombosit bulmak için çok koşturduklarını ifade eden Açıkgöz, daha sonra LÖSEV’e başvurduklarını anlattı. Açıkgöz, "LÖSEV’e gittikten sonra dünyamız değişti, çocuğumun hayatı kurtuldu. Erzak ve maddi yardımda bulundular. Maddi, manevi yardım ve destekleri bize çok büyük moral verdi" diye konuştu.

Vakfın Ankara’daki LÖSEV Lösante Hastanesi’nde tedavisinin yapıldığını ifade eden Emine Açıkgöz, "3 ay orada kaldık. Yemeklerimiz 5 öğün taze olarak çıkıyordu. Hastanede 9 ay kaldık, şu anda ayda bir kez Ankara’ya hastaneye gidiyoruz" dedi.

Açıkgöz, "Anneler üzülmesin, bu hastalığın iyileşmesi var ama dikkat edilmesi gerekiyor. Yiyeceğine, içeceğine, hijyenine çok dikkat edilmeli, kalabalıktan sakınılmalı. Her şey lösemi çocuklar için olsun istiyoruz. Tedavisi zor, masrafı ağır bir hastalık" diye konuştu.

Bu arada, LÖSEV’e bağışlar, Türkiye’nin her yerindeki ulusal bankaların her şubesinden "0660" numaralı hesap numarası, "www.losev.org. tr" internet adresi veya posta şubelerinden yapılabilir.

Bağışlar, vakfın İstanbul, İzmir, Ankara ve Diyarbakır’daki ofisleri aracılığıyla kabul ediliyor.