Gündem Lüks rezidansta yavru aslan ve piton besleyen İranlı manken yakalandı!

Lüks rezidansta yavru aslan ve piton besleyen İranlı manken yakalandı!

12.04.2020 - 12:29 | Son Güncellenme:

İran’ın ünlü mankenlerinden olan ve bir süredir İstanbul’da yaşayan Qazal Yadegari, rezidans dairede izinsiz beslediği yavru aslan ve bir piton yılanla yakalandı. Hayvanları evinde beslediği belirlenen ünlü mankene CİTES sözleşmesi kapsamında işlem yapıldı.

Lüks rezidansta yavru aslan ve piton besleyen İranlı manken yakalandı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Şube’ye bağlı sanal devriye ekipleri, internet üzerinden yasadışı hayvan satışı yapan ve bulunduranlar üzerinde takipteydi.

Haberin Devamı

Bir süredir sosyal medya hesabından yavru aslan ve piton yılanıyla fotoğraflarını paylaşan İranlı ünlü manken Yadegari’nin hesabını takibe aldı. Yapılan takipte CİTES sözleşmesi kapsamında beslenmesi yasak olan hayvanların bir süredir İstanbul’da yaşayan Yadegari’nin evinde çekildiğini tespit edildi.

 Ekipler ünlü mankenin adresine önceki gün operasyon düzenledi.

Sarıyer Maslak’ta Rezidans bir dairede kalan ünlü mankenin adresine yapılan baskında, yurda kaçak olara sokulan yavru İran aslanı ile piton uzman ekiplerce etkisiz hale getirilip kafese konarak emniyete götürüldü.

Ünlü manken yardımcıları Mohammad Ali Rezvandoust ve Kian Mohammadia ile birlikte gözaltına alındı.

Yadegari, hayvanları hobi olarak beslediğini pitonun uzun süreden beri kendisiyle birlikte olduğunu, yavru aslanı ise 9 bin dolara yurtdışından getirttiğini ifade etti.

Haberin Devamı

CİTES (Nesli tehlike altında olan yabani hayvan ve bitki türlerinin uluslararsı ticaretine ilişkin sözleşme)  kapsamında, para cezası uygulanıp işlem yapılan ünlü mankene ait  yavru aslan ile piton yılanı Tarım İl Müdürlüğü yetkililerine teslim edilmek üzere korumaya alındı.