Gündem LYS sonuçları hangi tarihte açıklanacak?

LYS sonuçları hangi tarihte açıklanacak?

08.07.2017 - 10:41 | Son Güncellenme:

LYS sonuçlarının açıklanacağı tarih ÖSYM tarafından ilan edildi. Öğrenciler sınav sonuçlarının açıklanmasına sayılı günler kala okul tercihlerini sıraya koymaya başladı. LYS sonuçlarının açıklanması ile birlikte 18 Temmuz’da tercih süreci başlayacak. LYS tercihleri 26 Temmuz’a kadar yapılabilecek.

LYS sonuçları hangi tarihte açıklanacak

LYS sonuçlarının açıklanması için geri sayım başladı. Öğrenciler ve veliler için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Üniversiteye giriş için son aşama olan LYS’nin ardından, sonuçların açıklanması ile birlikte tercih süreci başlayacak. ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre, merakla beklenen LYS sonuçları 11 Temmuz Salı günü ilan edilecek. Sonuçlar açıklandıktan sonra adaylar, ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden sonuçlarını sorgulayabilecekler.

LYS SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Haberin Devamı

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

LYS SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLECEK?

ÖSYM tarafından 11 Temmuz Salı günü LYS sonuçları açıklandıktan sonra ÖSYM’nin sonuç.osym.gov.tr internet sitesinden sınav sonuçları öğrenilebilecek. Adaylar, sınav sonuçlarına T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile giriş yaparak ulaşabilecekler. ÖSYM’nin internet sitesi dışında ÖSYM mobil uygulaması ile de sonuçlar öğrenilebilecek. İnternet sayfasından yapılan duyuru adaylar için tebliğ hükmünde olacaktır. Sonuç belgesinde şu bilgiler yer alacaktır;
LYS testlerinde yapılan doğru ve yanlış cevap sayısı
YGS puanları ve başarı sıralamaları
LYS puanları ve başarı sıralamaları
Ortaöğretim Başarı Puanı
Yerleştirme puanları ve başarı sıralamaları
Sınav ile ilgili bir dava olduğunda, mahkeme tarafından karar verildikten sonra sonuçlar ilan edilecektir.
LYS’de en az 180 puan ve üzeri puan alan adaylar, ön lisans ve lisans programları için tercih işlemi yapabilecekler. LYS’de 180 ve üzerinde puan alamayan adaylar sadece ön lisans programları ve YGS puanı ile öğrenci alan lisans programları için tercih işlemi yapabilecekler. 180 puanın altında puana sahip olan adayların LYS puanı ile öğrenci alan lisans programları için tercih yapma hakkı bulunmuyor.

LYS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK? TERCİHLER NASIL YAPILACAK?

2017 tercih kılavuzuna göre, tercihler 18 Temmuz ile 26 Temmuz 2017 tarihleri arasında yapılacak. Adaylar, tercih işlemlerini ÖSYM tarafından gerçekleştirilen diğer sınavlarda da olduğu gibi aday işlemleri sistemi üzerinden yapacaklar. Aday işlemleri sistemine T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile giriş yapılarak gerekli işlemler yapılabilecek. Tercih işlemleri tamamlandıktan sonra tercih süresi içerisinde değişiklik yapılabilecek.

Tercih işlemi yapacak olan adaylar, tercihlerini geçmiş yıllarda yapılan yerleştirme sonuçlarına göre yapacaklar. Tercih işlemlerinde adayların puanlarından çok başarı sıralamaları önemlidir. Geçmiş yıl puanları çok fazla değişiklik gösterse de başarı sıralamalarında çok fazla değişiklik olmayacaktır. Bu nedenle de bölümler için geçmiş yıl başarı sıralamaları dikkate alınarak tercih işlemi yapılmalıdır. Tercih işlemlerinin ardından adaylara tercih sonuçları ilan edilecek. Adaylar, tercih sonuçlarını da yine ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden öğrenebilecekler.