Gündem Maddi-manevi bilinci birlikte inşa edelim

Maddi-manevi bilinci birlikte inşa edelim

07.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan “Bizim anlayışımızda toprak aynı zamanda vatandır.

Maddi-manevi bilinci birlikte  inşa edelim

Şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış bu topraklar, sadece maddi bir unsur değildir. İstiklal şairimizin dediği gibi ‘bastığın yerleri toprak diyerek geçme, tanı. Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı.’ Şayet maddi ve manevi bilinci birlikte inşa edebilirsek bu emanetin hakkını da vermiş oluruz” dedi.
Emine Erdoğan’ın himayesinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle gerçekleştirilen, “Geleceğimi Koruyorum” projesi kapsamında, “Toprak ve Su Konulu Resim Yarışması Ödül Töreni” ile kapanış toplantısı düzenlendi.
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye’nin eğitim alanında maddi yönde iyi bir noktada bulunduğunu söyleyerek, “Peki manevi yönünde eksiklik var mı? Yolda bulduğu altını götürüp sahibine, belediyeye teslim eden öğrenci değerler eğitimini almış demektir. Antep’te devletin vermiş olduğu kitap hasar gördüğünde, kendini paralayan küçücük öğrencimiz, ‘Ben bu kitaba hasar verdiğimde, sanki Tayyip Erdoğan’a ihanet etmiş gibi hissettim’ diyor. İşte bu değerler eğitimidir” dedi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik de “Toprağımıza sahip çıkmak zorundayız. Toprağımızı sele, yele ve bu ülke topraklarına göz diken namert ele de vermeyeceğiz” dedi.

Haberin Devamı


Farkındalık çalışması
Emine Erdoğan ise sağlıklı çevrede yaşamanın insan hakkı olduğunu vurgulayarak şöyle devam etti: “Devletimiz, bakanlıklarımızın yaptığı başarılı çalışmalarla erozyonu önleme, toprak ve su kaynaklarını koruma konusunda büyük bir çaba içindedir...
Bu çok yönlü seferberliğin eğitimle desteklenmesi önemlidir. ‘Geleceğimi Koruyorum’ projesi bu anlamda bir farkındalık çalışmasıdır.
Su kaynaklarının korunması, medeniyetin korunması anlamına gelir. Bizim anlayışımızda toprak aynı zamanda vatandır. Şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış bu topraklar, sadece maddi bir unsur değildir. İstiklal şairimizin dediği gibi ‘bastığın yerleri toprak diyerek geçme tanı. Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı.’ Şayet maddi ve manevi bilinci birlikte inşa edebilirsek bu emanetin hakkını da vermiş oluruz.”

“Toprak ve su” fanusu hediye edildi

Konuşmaların ardından Bakan Çelik tarafından “toprak” ve “su” adlı çocuk karakterlerinin içinde olduğu cam fanusta, “Geleceğimi Koruyorum” projesini temsil eden bir aranjman ile projenin başlangıcından bugünlere geldiğini anlatan albüm, Emine Erdoğan’a takdim edildi. Bakan Yılmaz tarafından da Emine Erdoğan’a, Osmanlı dönemine ait el sanatlarıyla yapılan bir tablo hediye edildi. Tören sonunda Emine Erdoğan, “Geleceğimi Koruyorum” projesine katılan çocuklara başarı belgesi verdi.