Gündem Madımak Oteli boşaltılıyor

Madımak Oteli boşaltılıyor

06.12.2010 - 13:24 | Son Güncellenme:

Belediyenin yardım derneğine bağışlanan eşyaları işçiler taşıdı

Madımak Oteli boşaltılıyor

SİVAS'taki, kamulaştırma kararının alınmasından sonra İl Özel İdaresi'ne devredilen Madımak Oteli'nde tahliye işlemi sürüyor. Otel içindeki eşyalar belediye işçileri tarafından kamyonlara yüklenerek Hayat Ağacı Derneği deposuna götürüldü.

2 Temmuz 1993’te 37 kişinin öldüğü olayların meydana geldiği Madımak Oteli’nde tahliye işlemleri hızlandırıldı. Sivas 2’nci Asliye Hukuk Mahkemesi’nin belirlediği 5 milyon 601 bin lira bedelle kamulaştırılarak İl Özel İdaresi’ne devredilen Madımak Oteli’nde eşyaların taşınması işlemi sürüyor. Otel içerisinde odalarda bulunan yatak, baza, elbise dolapları, battaniyeler ve halı gibi eşyalar Sivas’ta yaşayan fakir ailelere dağıtılmak üzere belediye bünyesinde faaliyet gösteren Hayat Ağacı Derneği’ne verildi. Eşyalar otel önüne gelen belediyeye ait kamyonlara yüklenerek derneğin deposuna götürüldü.

Otele gelerek inceleme yapan Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Avcı, “Maalesef acılar ile anılan bir otelimiz. Bu otelde acı olaylar yaşandı. İnşallah şehrimizde ve ülkemizde bu tip acılar bir daha yaşamayız. Madımak Oteli’nin kamulaştırılmasının ardından içinde bulunan eşyalar otel sahipleri tarafından, Hayat Ağacı Derneği'ne bağışlandı. Ben otel sahiplerine çok teşekkür ediyorum. Buradan almış olduğumuz eşyaları Sivas’ta bulunan ihtiyaç sahibi ailelere dağıtacağız” dedi.

Yazarlar