Gündem Mahir ve Deniz’in kitapları suç delili

Mahir ve Deniz’in kitapları suç delili

21.07.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP’li vekiller tutuklularla görüşüp rapor hazırladı. Raporda, Gezi tutuklularına ‘terör suçu’ yazan kimlik kartı takma baskısı yapıldığı, Mahir Çayan ile Deniz Gezmiş kitaplarının da ‘suç delili’ yapıldığı yer aldı

Mahir ve Deniz’in  kitapları suç delili

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın da aralarında bulunduğu 6 CHP’li Ankara Sincan F Tipi Cezaevi’ne konulan Gezi tutuklularını ziyaret etti. Heyet tarafından hazırlanan rapordadelil olarak alınanlar arasında bir adet PSP oyun konsolu, Kürtçe ve Lazca CD’ler ile Mahir Çayan ve Deniz Gezmiş kitaplarının da bulunduğu bilgisi yer alırken, polislerin tutukluların her birine gözaltı sırasında, “25 kişi alınacak, sizi tanıyoruz, sizi aldık” dediği belirtildi.

‘Gri gömlek suç aleti’
Raporda, bir Gezi tutuklusunun heyete, “Başbakan’ın listesindekiler toplanıyor, CHP de bu tutukluları ziyaret ediyor. CHP’nin listesi aynı Schindler’in listesi gibi. O listeye girenler kurtuluyor” dediği de yer aldı.
Murat Bozkurt, evinde yapılan aramada, tatil için satın aldığı su altı gözlüklerinin, kullanmadığı bir harddiskin, Odak dergisinin ve bir adet gri gömleğin suç delili olarak alındığını belirtirken, cezaevine girişi sırasında pantolonu indirilerek arama yapıldığını kaydetti. Bozkurt, gözaltı sırasında polislerin kendisine, “ÇHD’li avukat tutarsanız tutuklanırsınız, başka avukat tutun” dediklerini ifade etti.
Yadigar Vuruşaner ise, “Evimde yapılan 2,5 saatlik aramada Kürtçe ve Lazca müzik CD’lerine de el kondu. Hâkim, Kürtçe CD’ler için, ‘Bunlar gerilla müziği, o nedenle yasadışı’ dedi. Tutanağımda, ‘patlayıcı madde imalatı, yağma, hırsızlık’ gibi maddeler vardı, fark etmeyip itiraz etmesem benim üzerime kalacaktı” dedi. Yusuf Bahtiyar Özkan, “Evimde yapılan aramada 33 CD, 1 dergi, 3 de kitap aldılar. Kitapların isimleri, ‘Mahir Çayan’, ‘Deniz Gezmiş’ ve ‘Mahir-İbo-Deniz’” dedi.

Haberin Devamı

8 yıla kadar hapis istemi

İstanbul Gezi Parkı protestolarına destek için Adana’da yapılan eylemlere katıldığı ileri sürülen 15’i çocuk, 35 kişi hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Asliye Ceza ve Çocuk Mahkemesi’ne gönderilen iddianamede, şüpheliler hakkında 8’er yıla kadar hapis cezası istendi.