Gündem Mahkeme artık tarafsız değil

Mahkeme artık tarafsız değil

21.06.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ergenekon davasında tutuklu sanık Veli Küçük, “Bir grup medya ile bazı gizli tanıkların yalan beyanları ile Danıştay saldırısı ile ilişkilendirilmeye çalışılıyorum. Mahkemeniz de buna itibar ediyor” diye konuştu

Mahkeme artık tarafsız değil

Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları yerleşkesinde İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nce görülen Ergenekon davasının dünkü 318’nci duruşmasının başında tutuklu sanık Veli Küçük, reddi hâkim talebinde bulunmak için söz istedi.
66 aydır tutuklu olduğunu ve mütalaada Danıştay saldırısını azmettirdiği iddiasıyla hakkında 6 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının talep edildiğini belirten Küçük, “Bugüne kadar yapılan yargılamalarda bana yüklenen suçların asılsız olduğu şüphe götürmez şekilde ortadadır. Ancak bir grup medya ile bazı gizli tanıkların yalan beyanları ile Danıştay saldırısı ile ilişkilendirilmeye çalışılıyorum.
Mahkemeniz de buna itibar ediyor. Bu nedenle mahkemenizin tarafsızlığını yitirdiğini düşünüyorum ve heyetinizin çekilmesini talep ediyorum” dedi. Mahkeme, Küçük’ün reddi hakim talebini, mahkeme heyetinin tarafsızlığını gölgeye düşürecek sebeplerden olmadığı ve talebin davayı uzatmaya yönelik olduğu gerekçeleriyle reddetti.
Duruşmada, Alevi Bektaşi Federasyonu eski Genel Başkanı Ali Balkız ve eski Genel Sekreter Kazım Genç ile Ermeni Patriği Mesrob Mutafyan’a yönelik suikast yapılacağı iddiasına ilişkin hazırlanan S1 listesinde isimleri bulunan tutuksuz sanıklar da son savunmalarını yaptı.

‘Boş eve suikast iddiası’
Tutuksuz sanık Teğmen Emre Baltacı da son savunmasında şunları söyledi: “Ali Balkız ifadesinde suikast yapılacağı iddia edilen evi bir yıl önceden boşalttığını söyledi. Boş eve suikast yapacağımız iddia ediliyor.”