Gündem Mahkeme, DTP'li Tuğluk'un ifadesini almaktan vazgeçti

Mahkeme, DTP'li Tuğluk'un ifadesini almaktan vazgeçti

02.06.2009 - 16:11 | Son Güncellenme:

.

Mahkeme, DTPli Tuğlukun ifadesini almaktan vazgeçti

DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk'un yargılandığı, ‘Örgüt propagandası yapmak’ davasından ifadesinin istenmesinden vazgeçildi. Tuğluk'un milletvekili olmadan önce verdiği ifade üzerine bu kararın alındığı belirtildi.
DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk'un Diyarbakır'da, 3 Eylül 2006 tarihinde ‘Dünya Barış Günü' nedeniyle İstasyon Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmadan dolayı hakkında ‘Örgüt propagandası yaptığı' gerekçesiyle dava açıldı. Diyarbakır 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün devam edilen davaya Tuğluk’un avukatı Fethi Gümüş, Tuğluk'un daha önce talimatla alınan ifadesinin geçerliliğini koruduğunu, buna eklenecek bir şey olmadığını söyledi.
Mahkeme heyeti, Aysel Tuğluk'un daha önce talimatla ifadesinin alındığına dikkat çekerek, yeniden ifade vermesine yer olmadığına karar verdi. Dava, Cumhuriyet Savcısı'nın esas hakkındaki görüşünü hazırlaması için ertelendi. Tuğluk, milletvekili seçilmeden önce başlayan davada daha önce ifade vermişti. Türkiye gündemini geçen ay uzun süre meşgul eden DTP’li vekillerin Meclis aracılığı ile ifadeye çağrılması konusunda, DTP’li Aysel Tuğluk’unda ifadesi istenmişti. 

TUĞLUK'UN SÖZLERİ 
DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk, 3 Eylül 2006 tarihinde Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda ‘Dünya Barış Günü' nedeniyle düzenlenen mitingde, “Hepinizin bildiği üzere 4 milyon insan sayın Öcalan’ın demokratik çözümü bir irade olabileceğini ifade etti. PKK’nin Kürt sorununu demokratik çözümünü önemsiyorum” demişti.
Tuğluk hakkında Diyarbakır 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada sanığın milletvekili olmasından dolayı dokunulmazlığı bulunduğunu ve yargılanmanın durdurulmasına karar verildi. Yargıtay, davanın ‘terör suçları' kapsamında olduğu yönünde karar verirken yargılanmanın yapılması için hüküm bildirmesi üzerine Tuğluk’un yargılanmasına yeniden başlanmıştı.