Gündem MAHMUT EFENDİ KİMDİR, neden öldü? Mahmut Ustaosmanoğlu kimdir, kaç yaşındaydı?

MAHMUT EFENDİ KİMDİR, neden öldü? Mahmut Ustaosmanoğlu kimdir, kaç yaşındaydı?

26.06.2022 - 14:40 | Son Güncellenme:

Mahmut Efendi olarak tanınan Mahmut Ustaosmanoğlu'nun yaşamı ile ilgili bilgiler gündemde araştırılan konular arasında bulunuyor. İsmailağa Cemaati lideri olan Mahmut Ustaosmanoğlu yaşamını yitirdi. Ustaosmanoğlu için Fatih Camii'nde cenaze namazı kılındı. Peki Mahmut Efendi kimdir, kaç yaşındaydı? Mahmut Ustaosmanoğlu kimdir?

MAHMUT EFENDİ KİMDİR, neden öldü Mahmut Ustaosmanoğlu kimdir, kaç yaşındaydı

İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu bir süredir yoğun bakımda tedavi görüyordu. İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu'nun cenaze törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldı. Peki Mahmut Efendi kimdir, neden öldü? Mahmut Ustaosmanoğlu kimdir?

Haberin Devamı

MAHMUT USTAOSMANOĞLU KİMDİR?

İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu geçtiğimiz günlerde hayatını kaybetti. Mahmut Efendi olarak tanınan Mahmut Ustaosmanoğlu 1929 yılında Trabzon’da doğdu. Mahmut Ustaosmanoğlu, 1954 senesinde İsmailağa Camii’nde imamlık görevine başladı ve bu görevini 1996 senesinde emekli olana kadar sürdürdü.

İlk evliliğini 1945 yılında henüz 16 yaşındayken teyzesinin kızı Zehra Ustaosmanoğlu ile gerçekleştiren Mahmut Ustaosmanoğlu, ilk eşinin vefatının ardından Müşerref Ustaosmanoğlu ile evlendi. Ustaosmanoğlu, biri kız olmak üzere 3 çocuk babasıdır. İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu’nun yetiştirdiği talebeleri arasında “Cübbeli Ahmet Hoca” olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü de vardır.

Yazarlar