Gündem Malezya uçağı bulundu mu?

Malezya uçağı bulundu mu?

21.03.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

239 yolcu ve mürettebatıyla 13 gündür kayıp olan Malezya uçağının parçalarının Hint Okyanusu’nun güneyinde bulunduğu öne sürüldü. Arama çalışmaları buraya yöneldi

Malezya uçağı bulundu mu

Malezya-Çin seferini yaparken 13 gün önce ortadan kaybolan yolcu uçağının izlerinin Hint Okyanusu’nun güneyinde ortaya çıktığı belirtildi. Avustralya Başbakanı Tony Abbott, Hint Okyanusu’nun güneyinde kayıp Malezya uçağına ait olma ihtimali olan iki parça bulunduğunu açıkladı.
Abbott, “Güvenilir bilgiler gün ışığına çıktı ve iki parçanın yüzdüğü tespit edildi” dedi. Yayınlanan fotoğraflarda, MH370 sefer sayılı Malezya uçağına ait olduğu tahmin edilen, biri 24 metre, diğeri 5 metre büyüklüğündeki iki parça görülüyor.

Pilotlar yönlendirmiş olabilir
Uydu görüntülerinden tespit edilen parçaların Avustralya’nın 2 bin 500 kilometre açığında bulunduğu belirtildi. Bölgeye derhal gözlem uçakları ve gemiler gönderilirken, kötü hava şartlarının çalışmayı zorlaştırdığı açıklandı. Uzmanlar parçaların bulunmasının ve uçağa ait olup olmadıklarının tespitinin iki günü bulacağını, ve bölgedeki deniz tabanının derinliğinin 3 bin 500 metreyi bulduğunu ifade ediyorlar. Bu arada havacılık otoriteleri uçağın tek başına bu kadar uzağa gidemeyeceğini kesin pilotlar tarafınan yönlendirildiğini söylüyor.