Gündem Maltepe'de orman yangını kontrol altına alındı

Maltepe'de orman yangını kontrol altına alındı

26.08.2023 - 21:58 | Son Güncellenme:

Maltepe Başıbüyük'te ormanda yangın çıktı. Yangına çok sayıda ekip sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yangın kontrol altına alındı.

Maltepe Başıbüyük'te çıkan orman yangını itfaiye, Orman Bölge Müdürlüğü, AFAD ekipleri ve vatandaşların yaklaşık 2 saat süren müdahalesi sonucundan söndürüldü.

Haberin Devamı

Yangın, saat 20.00 sıralarında Maltepe Başıbüyük Mahallesi'nde çıktı. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangına çok sayıda Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, itfaiye ve polise ait toplumsal müdahale araçları sevk edildi. Arazinin engebeli olmasında dolayı zaman zaman müdahale konusunda zorluk yaşandı. Yangına çevredeki vatandaşların da müdahalesi oldu. Yaklaşık 2 saat süren yangın ekiplerin müdahalesi sonucundan söndürüldü. Yangın nedeniyle alanda bulunan hayvanlar da etkilendi. Orman yangınıyla ilgili inceleme başlatıldı.

Maltepede orman yangını kontrol altına alındı

"3 HEKTAR ALAN ZARAR GÖRDÜ"

Maltepe'deki orman yangını ile ilgili İstanbul Valiliği de bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Maltepe Başıbüyük'te çıkan orman yangını söndürülmüş olup soğutma çalışmaları devam etmektedir. Yangında 3 hektarlık ormanlık alan zarar görmüştür" denildi.