Gündem Mandela’yla doğan dağıtımcı: MG Beyond

Mandela’yla doğan dağıtımcı: MG Beyond

29.12.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Mehmet Gazioğlu’nun kurduğu MG Beyond, önümüzdeki yıllarda adını duyuracak yeni bir dağıtım şirketi. Dağıtıma sokacakları ilk film ise Nelson Mandela biyografisi ‘Mandela: Özgürlüğe Giden Uzun Yol’

Mandela’yla doğan dağıtımcı: MG Beyond

28 Şubat’ta Türkiye’de gösterime girecek Nelson Mandela biyografisi ‘Mandela: Özgürlüğe Giden Uzun Yol’, aynı zamanda Türkiye’de yeni bir dağıtımcının ilk filmi olacak. Mehmet Gazioğlu’nun kurduğu MG Beyond, önümüzdeki yıl adını duyuracak yeni bir dağıtım şirketi. Mehmet Gazioğlu’yla sektöre giriş hikayesini ve gelecek planlarını konuştuk.

MG Beyond nasıl ortaya çıktı?
15 yıldır süren bir kurumsal hayatım var. Türkiye’nin büyük demir çelik fabrikalarından birine sahip bir ailenin oğluyum, bu sektördeki hayatım hala da devam ediyor. Sinema sektörüne girme hikayem 9 ay önce başladı. Sinema sektörü Türkiye’de ufak bir sektör. Dünyada milyar dolarların döndüğü büyük bir sektör ama Türkiye’de bir yerde kalmış. 300 milyonluk bir sektör ve hep oradan devam ediyor. Neden bizim gibi iş adamları girmesin diye düşünüyorum. Hem vizyon katılır hem rekabeti artar. Bu yıl Cannes’daki fuardan ‘Mandela’yı alarak başladık. Büyük alıcılar almamışlardı, çok güvenerek, inanarak aldım. 28 Şubat’ta gösterime giriyor. Küçük filmlerle başlamadık. Aldıklarımızın hepsi 30-35 milyon dolar bütçeli filmler.

Gelecek için planlarınız nedir?
İleride kendimi yapım işinde görüyorum. Yurtdışında yapımla ilgili bir şirket kuruyorum. Hayalperestim ve bu işe de hayal kurarak başladım. Türkiye’de stüdyolar kurmayı da düşünüyorum.

‘Mandela: Özgürlüğe Giden Uzun Yol’, Türkiye’de ilk kez Kürtçe altyazılı olarak da gösterime giren film olacak. Biraz bahseder misiniz?
Sektöre farklı bakıyorum, farklı şeyler yapmak istiyorum. Uzun yıllar ABD’de yaşadım ve orada eğitim aldım. Amerika’da uygulanan pazarlama stratejilerini burada da özellikle sinema sektöründe uygulamak istiyorum. Projelere bakış açımız, projelerin Türk sinema izleyicisine ulaştırırken uyguladığımız yöntemler farklı. İlk olarak Mandela gibi çok önemli bir ilderin hayat hikayesinin anlatıldığı bu filme Kürtçe altyazı çalışması ile başladık. Bu Türkiye’de ilk kez yapılan bir uygulama. Türkiye’de aşağı yukarı 10 milyon Kürt yaşıyor. Film, yaklaşık 120 kopyayla gösterime girecek. Başta İstanbul olmak üzere tüm Türkiye’de pek çok ilde Türkçe ve Kürtçe altyazıyla vizyona girecek. Salonlar tarafından olumlu karşılandı. Güney Afrika Büyükelçiliği’yle de birlikte çalışmalarımız olacak.

Her filminizde ‘Mandela: Özgürlüğe Giden Uzun Yol’ filmindeki gibi değişik stratejiler üzerinde çalışacak mısınız?
Devam edeceğiz. Türkiye’de sinema sektörü yatırım açısından oldukça verimli ve yeni stratejilere çok açık bir sektör. Dolayısıyla MG Beyond olarak uygulamayı düşündüğümüz yeni stratejilerimizi uygulayacağız. Şirketimiz yeni kurulmuş bir yapı. Ancak çok tecrübeli bir ekiple çalışıyorum. Bu durum da beni bu sektörde hem rahatlatıyor hem de güçlü kılıyor. 2014 Mart ayında ‘Space Pirate Captain Harlock’ adlı filmimiz vizyona girecek. Bu, Türkçe dublajlı olarak gösterime sokmayı planladığımız bir James Cameron animasyon filmi. Bu karakter İtalya, Fransa ve Japonya’da biliniyor. Anime karakteri Türk izleyicisi ile tanıştırmak için yeni bir pazarlama yöntemi uygulayacağız. 2014 yılı ile birlikte başlayacak bu çalışmamız hakkında daha fazla detaylı bilgi veremiyorum. Sürprizini bozmayalım.

İleride hangi filmler izleyicileri bekliyor?
Sırada iki film daha var, biri Patricia Highsmith uyarlaması ‘Two Faces of January’. Yiğit Özşener de oynuyor. Diğeri de Anne Golon’un roman uyarlaması ‘Angelique’.