Gündem Mantar sote nasıl yapılır?

Mantar sote nasıl yapılır?

14.04.2018 - 12:05 | Son Güncellenme:

Mantar sote vücut geliştiren her bireyin popüler yemeği konumundadır. Mantarın hem tavuk etine hem de kırmızı ete lezzet kattığı tartışılmaz bir gerçek. Akşam için mantar sote yapmayı düşünüyorsanız buyurun sizin için hazırladığımız mantar sote tariflerine bir bakalım.

Mantar sote nasıl yapılır

Klasik Mantar Sote

Önce klasiklerle gidelim sonra farklı tatlara da bir bakarız dedik. Sonuçta mantar bu, neye girse yakışıyor.

Malzemeler (4 kişilik)

• 2 paket mantar
• 2 adet kuru soğan
• 4-5 adet çarliston biber
• 1 diş sarımsak
• 2 adet domates
• 1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
• Tuz, karabiber, pul biber

Yapılışı

Mantarlarınızın kabuklarını soyup iyice yıkayın. Süzüldükten sonra irice doğrayın. Geniş bir tavaya tereyağı ve sıvı yağı ekleyin. Mantarları ilave ederek yüksek ateşte kavurun. Mantarlar sularını salıp çektikten ve biraz kavrulduktan sonra halka halka doğradığımız soğanları, bir diş sarımsağı ve çarliston biberleri ekleyip kavurmaya devam edin. Soğanlar pembeleşince ve mantarlar kızarmaya başlayınca küp küp doğradığınız domatesleri ekleyin. En son tuz ve baharatları da ekleyip domatesler pişinceye kadar kavurun. Baharatları kendi damak tadınıza göre çeşitlendirebileceğinizi unutmayın. Afiyet olsun.

Tavuklu Mantar Sote (4 kişilik)

Eğer bu akşam için bir tarifiniz yoksa deneyin deriz.

Malzemeler

• 4 parça tavuk göğsü
• 500 gram mantar
• 1 orta boy soğan
• 3 yeşil biber
• 4 domates
• Sıvıyağ
• Tuz karabiber

Yapılışı

Tavuk göğüslerinizi küp küp doğrayın. Mantarlarınızı yıkayıp irice doğrayın. Soğanı halka şeklinde ince ince kıyın ve kızgın yağda pembeleşinceye kadar kızartın. Biberlerinizi de halka şeklinde doğrayarak soğanlara ekleyin. Daha sonra 1-2 dakika kavurun. Doğradığınız tavuk göğsünü ekleyip 5 dakika kadar karıştırarak kavurun. Küp küp doğradığınız domatesleri ekleyip baharatını ve tuzunu ekleyin. Kısık ateşte 20 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.

Kremalı Mantar Sote

Hep aynı yemeklerden sıkıldıysanız kremalı mantar sote aradığınız tarif olabilir. Bir deneyin deriz.

Malzemeler

• 500 gram mantar
• 1 paket krema
• 1 soğan
• 3 yemek kaşığı sıvı yağ
• Tuz, karabiber

Yapılışı

Mantarlarınızın kabuklarını soyun ve güzelce yıkayın. Daha sonra ince ince doğrayın. Tavaya sıvı yağı ekleyip hafif kızdırın. Daha sonra soğanları ince halkalar şeklinde doğrayın. Bunları kızdırdığınız yağa ekleyin. Pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra mantarları ekleyelim. Daha sonra kremayı da ekleyerek orta ateşte sos kıvamı alana kadar pişirelim. Tuz ve karabiberi de ekleyelim. Afiyet olsun.