Gündem Mardin şehitlerine gözyaşlarıyla veda

Mardin şehitlerine gözyaşlarıyla veda

17.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

PKK’lı teröristler tarafından yola döşenen patlayıcının infilak ettirilmesiyle şehit olan iki uzman çavuş, memleketlerinde ağıtlar ve PKK’ya lanet sloganlarıyla son yolculuklarına uğurlandı

Mardin şehitlerine gözyaşlarıyla veda

Mardin’de yol kontrolü sırasında PKK’lı teröristler tarafından yola döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan 23 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Erkan İmalı Kahramanmaraş’ta, 28 Yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Mahmut Yıldırım ise Kayseri’de toprağa verildi.
Jandarma Uzman Çavuş Erkan İmalı’nın cenazesi, ilk olarak Kahramanmaraş Türkoğlu ilçesindeki baba evine getirildi. Şehidin ailesinin gözyaşlarına boğulduğu helalleşmenin ardından cenaze mahalle mezarlığına getirildi. Burada düzenlenen törene; Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Vali Vahdettin Özkan, milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, askerler ile binlerce kişi katıldı.
Org. Güler de katıldı
5 yıl önce göreve başlayan ve 3 yaşında Efe adında oğlu bulunan şehit Jandarma Uzman Çavuş Mahmut Yıldırım’ın cenazesi önce Kayseri’nin Talas ilçesindeki baba evine getirildi. Burada eşinin Türk bayrağına sarılı tabutuna kapanan Esra Yıldırım, “Mahmudum evine böyle mi dönecektin?” diyerek gözyaşı döktü. Ardından Kalemkırdı Camisi’ne götürülen şehidin cenaze törenine Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Vali Süleyman Kamçı, Ak Partili ve CHP’li vekiller, il ve ilçe başkanları askerler, şehidin yakınları ile yaklaşık 5 bin kişi katıldı.
Şehidin eşi Esra Yıldırım, tabuta sarılarak, “Geldim aşkım, niye cevap vermiyorsun, niye kahvaltı hazırla da yiyelim demiyorsun” diyerek gözyaşı döktü. Oğlunu tabutun yanına getirerek, “Oğlum bak baban burada, sarıl oğlum babana” dedi. Şehidin gözü yaşlı annesi Selma Sevim ile babası Necati Yıldırım, tören sırasında güçlükte ayakta durdu.
Babaya selamla veda
Garnizon Şehitliğine getirilen şehit cenazesi dualar ve PKK’ya lanet sloganları eşliğinde toprağa verilirken, eşi Esra Yıldırım, elleriyle mezara toprak atarak gözyaşı döktü. Şehit oğlu Efe ise, babasını asker selamıyla uğurladı. Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mahmut Yıldırım defnedildiği sırada 21 Aralık’ta El Bab’da şehit olan oğlu Piyade Uzman Çavuş Osman Çelik’in mezarının yanında duran annesi Suriye Çelik fenalaştı. Cenazenin toprağa verilmesinden sonra tabutun üstündeki ay yıldızlı bayrak ve şehidin fotoğrafı, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler tarafından şehit eşi Esra Yıldırım’a teslim edildi.

Ağabeyi yemin etti

Törende şehidin ağabeyi Piyade Uzman Onbaşı Ahmet İmalı, kendisine başsağlığı dileyen Veysi Kaynak’a kardeşinin ölmediğini ve intikamının alınacağını söyledi. Gözyaşlarına hakim olamayan acılı ağabey, “Ben varım daha, ağabeyi burada. Ben de TSK’nın içindeyim kardeşim öcün alınacak. Beraber izin yazmıştık, ayın 20’sinde izne gelip düğün hazırlığı yapacaktık. Kardeşim damatlık giyecekti” dedi. Metanetini korumaya çalışan şehidin annesi Sebile İmalı ise oğlunu tabutun arkasından el sallayarak uğurladı. İmalı’nın nişanlısı Fatma Kök ile 5 Mayıs’taki düğünün hazırlıklarını yaptığı belirtildi.