Gündem Marmara ve Ege lodosa teslim

Marmara ve Ege lodosa teslim

12.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarılarının ardından Marmara ve Ege Bölgesi’nde lodos etkisini gösterdi. Lodos nedeniyle bazı şehir hatları seferleri iptal oldu.

Marmara ve Ege lodosa teslim

Bursa’da, önceki gün gece saatlerinde etkisini artıran lodos sebebiyle gövdesinden kırılan ağaç, park halindeki otomobilin üzerine devrildi. Kırılan ağacın altında kalan otomobilde maddi hasar meydana geldi. Bursa Valiliği, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, şiddetli lodos sebebiyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması konusunda uyarılarda bulundu.

Haberin Devamı

Vapur seferleri iptal

Çanakkale ve İzmir’de de etkili olan lodos fırtınası hayatı olumsuz etkilerken, deniz ulaşımında aksaklıklar oldu. İzmir’de arabalı vapur ve yolcu vapuru seferlerinin geçici süreyle iptal edildiği duyuruldu. Balıkesir’in Edremit, Burhaniye, Gömeç ve Ayvalık ilçelerinde önceki günden bu yana şiddetini artırarak devam eden lodos fırtınası hayatı olumsuz etkiliyor. Edremit ilçesinde Akçay, Zeytinli ve Altınkum sahillerinde oluşan dev dalgalar evlerin bahçelerine kadar geldi. Bazı yük gemileri de Edremit Körfezi ve Sarımsaklı Plajı açıklarına demirledi. Ayrıca Ayvalık ilçesinden Yunanistan’ın Midilli Adası’na düzenlenen feribot seferleri karşılıklı olarak hava ve deniz muhalefeti nedeniyle iptal edildi.

Haberin Devamı

Bodrum’u da vurdu

Bodrum’da önceki gün etkili olan ve gün boyu devam eden rüzgâr hayatı durma noktasına getirdi. Saatteki hızı zaman zaman 70 kilometreyi bulması nedeniyle kıyılarda bulunan işletmeler dalgalarla boğuştu. Rüzgârın etkisinin açık denizde ise 90 kilometreyi bulduğu öğrenildi. Fırtınada  dalgaların boyu üç metreye kadar çıktı. Bodrum Belediyesi limanlarda uyarı yaparak; balıkçı teknelerinin, günlük tur teknelerinin ve diğer teknelerin limandan ayrılmamasını anons etti. Dün Sabah saatlerinde ise hızını arttıran rüzgâr nedeniyle bazı balıkçı tekneleri dalgalara yenik düştü.