Gündem ‘Mavi Vatan’da Türk hakimiyeti artıyor

‘Mavi Vatan’da Türk hakimiyeti artıyor

26.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin denizlerdeki hakimiyetini daha da artıracak yeni nesil ağ destekli iletişim ve savaş yönetim sistemleri Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nda (IDEF19) görücüye çıkacak.

‘Mavi Vatan’da Türk hakimiyeti artıyor

Türk savaş gemileri, Deniz Taktik Telsiz Ağı (DETTA) projesi kapsamında geliştirilen iletişim terminali ve Yeni Nesil Ağ Destekli Veri Entegre Savaş Yönetim Sistemi (ADVENT SYS) ile güçlenecek. Ege ve Doğu Akdeniz başta olmak üzere “Mavi Vatan”da, Türkiye’nin hak ve menfaatlerini koruyan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na yeni kabiliyetler kazandıracak ürünler, ilk kez IDEF19 sergilenecek. Savunma Sanayii Başkanlığı’nın, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ihtiyaçları doğrultusunda başlattığı Deniz Taktik Telsiz Ağı (DETTA) projesi kapsamında geliştirilen iletişim terminali, IDEF19’da sergilenecek. Deniz Kuvvetleri’ni ağ destekli (IP) yetenek altyapısına kavuşturacak olan terminal, savaş gemilerinin denizdeyken de, limandaymış gibi TSK Entegre Muhabere Sistemi’nin bir parçası olmasını sağlayacak. Bu sayede savaş gemileri, operasyon icra ederken dahi ağda kalabilecek. Gemi içerisindeki savaş yönetim sistemi, ses iletişimi, mesaj iletişimi, görüntülü konferans gibi savaş gemisinin ihtiyaç duyduğu servisler ile kablosuz iletişim modülü üzerinde faaliyet gösterecek.

Haberin Devamı

Projenin devamı niteliğinde olan ve SahilNet projesi kapsamında Onur Mühendislik tarafından Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı botlar için geliştirilen iletişim ağının ilk demosu da IDEF19’da yapılacak. Sistem, botlar ile sahil güvenlik istasyonları arasında yüksek güvenlikli ağ altyapısı kuracak ve görüntü aktarımına imkân verecek.

Yazarlar