Gündem MEF’in ikinci kitabına Harvard’lı hocadan önsöz

MEF’in ikinci kitabına Harvard’lı hocadan önsöz

19.06.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Yeni kuşağının algısına uygun aktif öğrenme yöntemi Flipped Learning ile kurulan MEF Üniversitesi’nin bu alandaki bilgi birikim ve deneyimlerini kaleme aldığı ikinci kitabı, ABD’de yayımlandı. Harvard Üniversitesi’nin ünlü profesörü Eric Mazur’un önsözüyle Flipped Learning Küresel İnisiyatifi tarafından, “The New University Model: Scaling Flipped Learning in Higher Education” ismiyle yayımlanan kitap, FL Global Publishing tarafından basıldı.

MEF’in ikinci kitabına Harvard’lı hocadan önsöz

Kitabın yazarlığını, MEF Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin ve MEF Üniversitesi Öğrenme ve Öğretme Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Caroline Fell Kurban yaptı ve kitap MEF Eğitim Kurumları’nın Kurucusu Dr. İbrahim Arıkan’a adandı.

Haberin Devamı

Flipped Learning’in yaratıcısı olarak da bilinen tanınmış fizikçi ve aynı zamanda eğitim pedagojisi ve eğitim teknolojileri alanında yaptığı yeniliklerle dünyada kabul gören Eric Mazur, kitabın önsözünde eğitim dünyasına şöyle seslendi:

“Bu kitapta MEF Üniversitesi Rektörü Muhammed Şahin ve Öğrenme ve Öğretme Uygulama Araştırma Merkezi Direktörü Caroline Fell Kurban bizlere temelinde Flipped Learning olan Yeni Üniversite Modelini sunuyor. Bu modelde üniversite eğitiminin çağın gerekliliklerine uygun şekilde nasıl tasarlanabileceğini tüm detaylarıyla bulabilirsiniz. Yazarların da altını çizdiği gibi sadece öğrenmenin dönüştürülmesi yeterli olmayacak, notlandırma, öğrenci motivasyonu, öğrenme alanları ve teknolojinin pedagoji ile desteklenmesi üzerine de dikkatlice düşünülmesi gerekecektir.”