Gündem Mehmet ile aynı kaderi paylaştılar

Mehmet ile aynı kaderi paylaştılar

02.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Diyarbakır-Batman Karayolu’nda kardeşlerini trafik canavarına kurban veren Kadri ve Feyzi Gümüş, 40 gün sonra yine aynı yolda meydana gelen kazada can verdiler.

Mehmet ile aynı kaderi paylaştılar

Aslı Öktener -  22 Ekim 2023: Diyarbakır-Batman Karayolu üzerinde, Gültepe Mahallesi TPAO Bulvarı Batman girişi yakınlarında, kum yüklü hafriyat kamyonunun hafif ticari aracın üzerine devrilmesi sonucu 1 kişi öldü.

Haberin Devamı

29 Kasım 2023: Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde hafif ticari aracın kamyona arkadan çarpması sonucu yaşanan trafik kazasından 2 kişi öldü. Uzaktan bakınca yaşananlar sadece rakamlardan ibaretmiş gibi geliyor değil mi? Oysa felaketlerin perde arkasını öğrendiğinizde birçoğu insana, “Beterin de beteri var” dedirtiyor.

Kaderin böylesi...

Tıpkı Mehmet (29), Kadri (36) ve Feyzi Gümüş (32) kardeşlerin başına gelenler gibi… Diyarbakır-Batman Karayolu önce Mehmet’i yaşamdan kopardı. Hani, şu yukarıdaki 22 Ekim 2023’te bahse konu olan kazada geçen “1 ölü” ibaresi onun hayatını temsil ediyordu. Henüz 29 yaşında olan Mehmet, Batman’da, kullandığı aracın üzerine kum yüklü hafriyat kamyonunun devrilmesi sonucu feci şekilde can verdi.

Haberin Devamı

Ve olaydan tam 40 gün sonra, yani 29 Kasım gecesi, aynı yolda bu kez ağabeyleri Kadri ve Feyzi Gümüş yaşamını yitirdi. Kadri Gümüş’ün kullandığı hafif ticari araç, Bismil yakınlarında TIR’a arkadan çarpmıştı. Olay yerinde can veren iki kardeşin, Mehmet’in 40’ıncı gün mevlidi için Batman’a gittikleri ve eve dönüş yolunda oldukları ortaya çıktı.

Oysa Diyarbakır-Batman karayolu için vatandaşlar kaç kez, “20 yıldır hâlâ bitirilemedi” diye isyan etmiş, yetkilileri göreve çağırmıştı. Alınan bilgiye göre; kazalar daha çok yolun Diyarbakır’dan Bismil’e uzanan 55 kilometrelik kısmında yaşanıyordu ve üzerinde yer alması gereken trafik levhaları ise yetersizdi. 30 Ağustos’ta çıkan haberlerde ise çalışmaların başladığı, tek şeritlik güzergahın duble yola dönüştürüleceği belirtildi.

Dün iş makineleri, çalışmalarını sürdüredursun; aynı saatlerde Ergani’de de maalesef pisi pisine hayatlarını kaybeden Kadri ve Feyzi Gümüş kardeşler toprağa verildi.