Gündem Melek Nur’un katili suç makinesi çıktı

Melek Nur’un katili suç makinesi çıktı

12.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

İstanbul Fatih’te yılbaşı gecesi Melek Nur Özgener’i boynundan vurarak öldüren firari katil zanlısı Ercan Şahin, önceki gece Eyüpsultan’da saklandığı adreste yakalanarak gözaltına alındı.

Melek Nur’un katili suç makinesi çıktı

FERİT ZENGİN - Bir arkadaşının evinde saklandığı öğrenilen şüpheli Ercan Şahin, ifade vermeyi reddedip, susma hakkını kullandı. Katil zanlısı tutuklanarak cezaevine gönderildi.  

Haberin Devamı

Fatih Ali Kuşçu mahallesinde, yılbaşı gecesi saat 00.16 sıralarında meydana gelen olayda, Melek Nur Özgener isimli genç kız başından tabancayla vurularak ağır yaralı olarak bir hastaneye bırakıldı. Özgener, günlerce süren tedavi sonrası hayatını kaybetmişti. Melek’in arkadaşı Nisa A.’nın verdiği ifade doğrultusunda cinayetin Ercan Şahin isimli erkek arkadaşı tarafından gerçekleştirildiği belirlendi. Bir arkadaşının evinde saklandığı öğrenilen katil zanlısı Ercan Şahin düzenlenen operasyonla olayda kullandığı 9 mm çapındaki tabancayla yakalanarak gözaltına alındı. Emniyette ifade vermeyip çıkarıldığı mahkemece tutuklanan katil zanlısının 5 yıl önce karıştığı bir cinayet suçundan cezaevine girip, 1.5 yıl önce çıktığı ve hırsızlıktan yaralamaya kadar 48 ayrı suç kaydının olduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Organları 6 kişiye can oldu

Melek Nur’un hayatını kaybetmesinin ardından aile, doktorların da önerisiyle organları bağışlama kararı aldı. Melek Nur’un organları 6 kişiye can oldu. Organ nakline ihtiyacı olan 6 kişiden 1’inin ise yaklaşık 2 saat içerisinde organ nakli yapılması gereken hasta olduğu öğrenildi. Baba Bülent Özgener, “İçim soğumaz ama içim bir nebze de olsa soğudu. Adalet yerini buldu. İnşallah içeriden çıkamaz. Daha çok canlar yakmasın. Cinayet işlemiş bir insanı neden bırakıyorsunuz? Bir anaya bir babaya yara vermiş. Bu sefer de geldi benim kızımın 17 yaşındaki kızımın canını aldı. Bu tarif edilemez bir duygu” dedi. Organ bağışıile ilgili de “Bir kızımı kaybettim ama 6 tane evladım oldu. 6 kişiye can verdi” diye konuştu.