Gündem Menbiç’ten sonra FETÖ adımı

Menbiç’ten sonra FETÖ adımı

14.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türkiye ile ABD arasında diplomatik ilişkilerin normalleştirilmesi için kurulan üç çalışma grubundan ikincisi olan ve gündeminde Fetullah Gülen’in iadesinin de yar aldığı çalışma grubunun toplantısı, dün Ankara’da yapıldı. Toplantıya ilişkin Dışişleri’nden yapılan açıklamada, her iki taraf için önem taşıyan hukuki ve adli konularda kapsamlı görüş alışverişinde bulunulduğu ve bu konularda ilerleme kaydedilmesinin beklendiğini bildirildi.

Menbiç’ten sonra FETÖ adımı

Türkiye ile ABD arasındaki geçen yıl gerilen ilişkilerin normalleştirilmesi için diplomatik süreç, dönemin ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’ın 15-16 Şubat tarihlerinde Ankara’ya yaptığı ziyaret ile başlamıştı. Tillerson’ın Ankara ziyaretinde, iki ülke arasında üç çalışma grubundan oluşan bir mekanizma kurulması kararı alındı. Öncelikli olarak toplantı gündemine alınan Menbiç ile ilgili çalışma grubunda belirlenen yol haritası çerçevesinde YPG’nin Menbiç’ten çekilmesi için kritik safhaya geçildi. İkinci çalışma grubunun ön hazırlık toplantısı, 4 Haziran’da Washington’da yapılmıştı.

Haberin Devamı

Diplomatların yanı sıra Maliye Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve MİT’den yetkililerin yer aldığı Türkiye-ABD ortak çalışma grubunun toplantısı, dün Ankara’da yapıldı. Toplantının ana gündemini, terör örgütü FETÖ’nün ABD’deki varlığı ve iade dosyası oluşturdu. Rahip Brunson ile bazı ABD konsolosluk çalışanlarının tutukluluğu ile Halkbank davası gibi konular da bu çalışma grubunda ele alındı. Çalışma grubu içinde MASAK uzmanları da yer aldı. Rusya’dan alınacak S-400 füzelerinin neden olduğu gerilim de bu çalışma grubunun görev alanı içinde yer alıyor.