Gündem Meral Akşener’e ayıp ettİm

Meral Akşener’e ayıp ettİm

20.11.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

28 Şubat döneminin İçişleri Bakanı olan Meral Akşener’e söylediği ‘yağlı kazık’ sözü için özür dileyen dönemin emekli Korg. Çetin Saner, “Benim üslubum bu değil, sözler bana yakışmadı” dedi

Meral Akşener’e ayıp ettİm

28 Şubat döneminin İçişleri Bakanı, TBMM Başkanvekili Meral Akşener’e, “Söyleyin o kadına ayağını denk alsın, yoksa İçişleri Bakanı önünde yağlı kazığa oturturuz” diyen dönemin Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanı emekli Korgeneral Çetin Saner, Akşener’e ayıp ettiğini, sözlerin kendisine yakışmadığını, özür de dilediğini belirterek, “Benim üslubum bu değil, ben kibar İstanbul çocuğuyum” dedi. 28 Şubat sürecinde Genelkurmay’da yargı ve basın mensuplarına verilen brifinglerin koordinatörü olmadığını, kimseye davet göndermediğini söyleyen Saner, MİT ve emniyet istihbarat dairesinden “gayet iyi bilgiler” aldıklarını, Batı Çalışma Grubu’nun (BÇG) Genelkurmay İstihbarat Başkanlığı ile bir ilgisinin olmadığını ifade etti. Saner, eski PKK’lı Şemdin Sakık’ı yakalayan Tuğgeneral Engin Alan’ı karargâhta alnından öptüğünü de kaydetti.
‘Onaysız kayıtsız fotokopi’
28 Şubat davasının görülmesine dün Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Savunmasını yapan Saner, iddianameye dayanak yapılan belgelerin, onaysız ve kayıtsız fotokopiler olduğunu söyledi. Batı Çalışma Grubu’nda (BÇG) çıkan emirlere katkıda bulunduğu iddiasını kabul etmediğini belirten Saner, asılsız bir ithamla karşı karşıya bulunduğunu iddia etti. O dönemde, yargı mensuplarına ve basına verilen brifinglerde yer aldığını ve konuşma yaptığını hatırlatan Saner, ancak bu brifinglerin koordinatörü olmadığını, bunları organize etmediğini, kimseye herhangi bir davetiye göndermediğini savundu.
28 Şubat döneminde PKK itirafçısı olan Şemdin Sakık’ın iddianameye konu edilen ifadelerine de değinen Saner, “Sakık ile ilgili iki hususu gayet iyi hatırlıyorum. Bir, yerini tespit ederek yakalamaya çalıştığımız için yaptığımız faaliyetler. İkincisi, yakalandıktan sonra yakalayan Tuğgeneral Engin Alan’ı, Genelkurmay Karargâhı’na geldiğinde alnından öpmüşümdür” dedi.
Dönemin İçişleri Bakanı Meral Akşener’e söylediği sözlerle ilgili olarak da konunun BÇG ve hükümeti düşürmekle ilgisinin bulunmadığını savunan Saner, bu konuda Akşener’in de şikâyetinin bulunmadığını anımsattı. Akşener’e yönelik sözleri nedeniyle hicap duyduğunu dile getiren Saner, “Evet ayıp etmişim. Yakışmamıştır. Özür de diledim” dedi. Saner, müşteki avukatlarının Akşener’e söylediği sözleri hatırlatarak, “Çetin Saner olarak üslubunuz bu şekilde midir” sorusuna da, “Benim üslubum bu değildir. Kibar İstanbul çocuğuyum” yanıtını verdi.
‘Nasıl ulaştı bilmiyorum’
MGK Genel Sekreterliği’nden savcılığa gönderilen belgelerin kendisine savcılık sorgusu sırasında gösterilmediğini belirten Saner, bu belgelerin İstihbarat Başkanlığınca hazırlanmış olabileceğini, ancak MGK Genel Sekreterliği’ne nasıl ulaştığını bilmediğini söyledi.