Gündem Meral Akşener: Siz bizi onaylarsanız yolumuza devam edeceğiz

Meral Akşener: Siz bizi onaylarsanız yolumuza devam edeceğiz

02.03.2024 - 18:36 | Son Güncellenme:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Etimesgut Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışına katıldı.

Meral Akşener: Siz bizi onaylarsanız yolumuza devam edeceğiz

Akşener, seçimlerin seçmenin düğünü olduğunu belirterek, "Düşman olacak ne var? Biri gidecek, biri gelecek. Bakacaksınız doğru hizmet etmiyorsa onu göndereceksiniz, öbürü gelecek. Yıllardır yapılan bir üçkağıt var. Biz milletimizin isteği ile parti kurduk. 3 yıl boyunca esnaf gezdim ben. O esnaf dükkanlarının içinde ne bir başka partiyi yerdim ne kendi partimi övdüm. Sadece milletimizin sesini dinledim. Arkadaşlarımla beraber kamuoyuna duyurdum, iktidara sorunları duyurdum ve sonuç itibarıyla görevimizi yerine getirdik" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

İktidarın, emeklilerin sorunlarına çözüm getirmesi gerektiğine işaret eden Akşener, "Emeklilere bayramda 7 bin lira vermek zorundasınız Sayın Erdoğan. Yıllarca seni bu emekliler destekledi. Buna karşılık bu emeklilere 11 bin lira seyyanen zam vereceksin. En düşük emekli maaşı da asgari ücret kadar olacak. Bu seçim siz emeklilerin, siz seçmenlerin birilerinin kulağını çekebilme imkanını size veren bir seçim. Geçinebilmek için yapacağınız iş, bu dediklerimin yapılabilmesi için kulaklarını çekeceksiniz. İki tarafın da kulağını çekeceksiniz. Israrla bir şey söylüyorum ben. 100 bin öğretmen tayin edilmelidir. O çocukları siz okuttunuz. O çocukları bu millet cebinden, ana- baba rızkından keserek okuttu. O kadar okulu açmayacaktınız. Madem açtınız tayin edeceksiniz. Tayin etmek sizin için bir zorunluluktur. Siz etmiyorsanız, biz iktidara geleceğiz ve biz edeceğiz" dedi.

Haberin Devamı

Meral Akşener: Siz bizi onaylarsanız yolumuza devam edeceğiz

'ANAP- DYP KAVGASINDA BÖYLE SAYGISIZLIK GÖRMEDİM'

Akşener, Etimesgut Belediye başkan adayı Hilmi Özer'in adaylığının açıklandığı toplantıda çıkan protesto ve arbede ile ilgili konuştu. Tüm partilerin belediye başkan adaylarına saygılarının sonsuz olduğunu aktaran Akşener, şöyle dedi:

"Arkadaşımızı aday eder etmez partimize öyle bir operasyon çekildi ki hem de harimi ismetimizde her türlü çirkinlik yapıldı. Şimdi, Hilmi Başkan'dan bir zarar gören oldu mu bu ilçede? Hilmi Başkan'ın aday gösterilmesi düşman kuvvet mi oluyor? Hayır; ama bir partinin mensuplarından istifade etmek isteyen olabilir. Ben 30 yıldır aktif politika yapıyorum. DYP'de politikaya başladım. ANAP- DYP kavgasında da ben böyle bir saygısızlık, bu kadar çirkin bir operasyonun bir siyasi partiye yapıldığını görmedim. Daha sonra MHP'de görev yaptım. MHP'den çeşitli sebeplerle ayrıldık, İYİ Parti'yi kurduk. O günden beri biz MHP mensuplarına, Genel Başkanı'na saygısız tek bir söz etmedik. CHP'yle de bir yol yürüdük. O yolun sonunda da bizim gözümüzle başaramadık. Bu ucube sistemi değiştiremedik. Onun için bu seçimde İYİ Parti olarak milletimizin bize verdiği görevi yerine getirmek için hür ve müstakil yola çıktık. Yani tartıya çıktık. Siz bizi onaylarsanız yolumuza devam edeceğiz. Onaylamazsanız da evimize döneceğiz. Bu nasıl bir Etimesgut'muş? Bu Etimesgut'ta neler var neler, onu sorayım. Kimin ayağına taş attık, kimin cebine girenlerin ya da gireceklerin önüne geçtik? Ne yaptık biz de asla bir siyasi partide olmayacak bir saygısızlık, bir operasyon bizim partimize çekildi? Bunları yazdık bir kenara. Bütün bunlardan siz Allah rızası için birbirinize düşman olmayı, birbirinizin karşısına dikilmeyi çıkarmayın."