Gündem Merih Demiral kimdir, kaç yaşında?

Merih Demiral kimdir, kaç yaşında?

05.07.2019 - 21:23 | Son Güncellenme:

Merih Demiral, Alanyaspor'dan İtalya Seri A ekiplerinden Sassaulo'ya transfer olduktan sonra yakaladığı başarı grafiği ile tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Transfer döneminin dikkat çeken isimlerinden olan milli oyuncumuz Merih Demiral 18 milyon Euro bonservis ücreti karşılığında Seri A devi Juventus'un yolunu tuttu. Peki Merih Demiral kimdir?

Merih Demiral kimdir, kaç yaşında

Transferin gözde isimlerinden olan 21 yaşındaki milli oyuncumuz Merih Demiral 18 milyon Euro bonservis ücreti karşılığında Juventus'un yolunu tuttu. 1998 doğumlu olan Merih Demiral kariyerine Fenerbahçe alt yapısında başlamasının ardından Portekiz ligi ekiplerinde bir süre forma giydi. Sonrasında Alanyaspor'a transfer olan Merih Demiral yarım sezon forma giydiği Alanyaspor'dan ayrılarak Seri A ekiplerinden Sassaulo'nun yolunu tuttu. Seri A'da genç yaşına rağmen ortaya koydupu sert oyun ile dikkatleri üzerine çeken Merih Demiral, A Milli takımın Fransa karşısında aldığı galibiyet'de önemli rol alan isimler arasında yer aldı.

Haberin Devamı

Transfermarket verilerine göre 15 milyon Euro piyasa değerine ulaşan genç oyuncu Seri A'nın köklü kulübü Juventus'a 18 Milyon Euro karşılığında transfer oldu. Aslen Kocaeli'li olan Merih Demiral, 1,92 lik boyu ile Defans ve Stoper mevkiilerinde görev alabiliyor.