Gündem Mersin'deki PKK operasyonunda 12 kişi yakalandı

Mersin'deki PKK operasyonunda 12 kişi yakalandı

27.09.2023 - 07:52 | Son Güncellenme:

Mersin'de terör örgütü PKK'yı öven paylaşımlarda bulunan ve terörist cenazesine katılıp, pankart taşıdığı öne sürülen şüphelilere yönelik operasyon düzenlendi.

Mersindeki PKK operasyonunda 12 kişi yakalandı

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü PKK'nın deşifresine yönelik yürüttüğü çalışma kapsamında terörist cenazesine katılıp, pankart taşıdığı ve sosyal medya hesaplarından örgütü övücü, özendirici nitelikte propaganda içerikli paylaşımlarda bulunduğu öne sürülen 12 kişiyi tespit etti.

Haberin Devamı

Savcılığın 12 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkartmasının ardından ekipler, bu sabah operasyon için harekete geçti. Özel harekat timlerinin katıldığı, dron ile havadan destek verilen operasyonda 200 polis görev aldı.

Demir kapıları, özel harekat timlerince koçbaşları ile kırılarak girilen evlerde arama yapan ekipler, hakkında yakalama kararı bulunan çok sayıda şüpheliyi gözaltına aldı. 

TAMAMI GÖZALTINDA

Operasyonda haklarında gözaltı kararı verilen 12 şüpheli yakalandı. Şüpheliler, sağlık kontrollerinin ardından emniyete götürüldü.

Mersindeki PKK operasyonunda 12 kişi yakalandı

Mersindeki PKK operasyonunda 12 kişi yakalandı