Gündem ‘Mertçe siyasi cinayet’ sözlerine tepki yağdı

‘Mertçe siyasi cinayet’ sözlerine tepki yağdı

20.01.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener önceki gün Sivas’ta, Sinan Ateş suikastine değinirken, “...Torbacılar öldürdü, katletti. Biz geçmişimizde siyasi cinayetlere şahit olduk ama mertçeydi, onun için de hiçbirimiz korkmadık” ifadelerini kullandı. Sosyal medyada büyük tepki toplayan bu sözlere başta DEM olmak üzere, siyasi partilerden büyük tepki geldi.

‘Mertçe siyasi cinayet’ sözlerine tepki yağdı

COŞKUN ERGÜL Ankara - DEM Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, “Cinayet ve katliam failleri suçlarını itiraf ediyor” dedi. DEM Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğlulları da “Mertlik buysa, mertliğiniz batsın” ifadelerini kullandı. Eşini faili meçhul cinayette kaybeden DEM Parti Van Milletvekili Pervin Buldan ise Akşener’in açıklamasını alıntılayarak, “Namertçe...” görüşünü dile getirdi.

Haberin Devamı

"DEHŞET VERİCİ CÜMLE"

Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş’ın tepkisi, “Geçmişte şahit olduğunuz, mertçe işlenmiş bir siyasi cinayet söyleyebilir misiniz, diye soracağım ilk gördüğümde” şeklinde olurken, DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, “Dehşet verici bir cümle” çıkışında bulundu.

"LİNÇ BAŞLATILDI"

İyi Parti lideri Akşener dün Samsun İl Başkanlığı’nı ziyaretinde kendisine yöneltilen tepkilere yanıt verdi. Konuşmasında “suikast” kelimesini kullanmadığını belirten Akşener, “Namertliği huy edinmiş, namertliği yol edinmişler topa girdi, birdenbire büyük bir linç başlatıldı, daha enteresanı Avrupa’dan bile devam etti bu iş” dedi.

 

 

Yazarlar