Gündem Mert'in otopsi raporu şoke etti

Mert'in otopsi raporu şoke etti

08.04.2014 - 13:17 | Son Güncellenme:

Kars'ta kaybolduktan sonra ölü olarak bulunan 9 yaşındaki Mert Aydın'ın otopsi raporu kan dondurdu.

Mertin otopsi raporu şoke etti

Mert Aydın’ın Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bugün sabah başlayan otopsi işlemi yaklaşık 2.5 saat sürdü. Hazırlanan otopsi raporuna göre, önce tecavüze uğrayan Mert Aydın, ardından başına taşla vuruldu ve elle boğularak öldürüldü.

Haberin Devamı

Yıkama işleminden sonra morgdan tabuta konularak çıkarılan çocuğun cenazesi, yakınlarının gözyaşları arasında ambulansa konuldu. Mert Aydın’ın cenazesi, toprağa verilmek üzere Kars’a götürüldü.

’MERT’E UZANAN ELLER KIRILSIN’

Öte yandan Mert’in son kez görüldüğü Kars kent merkezindeki Digor Pazarı’ndaki Çeşme Kavşağı’nda toplanarak Faik Bey Caddesi’ne çıkan yaklaşık 1000 kişi, öğle saatlerinde günün ikinci eylemini gerçekleştirdi. ’Mert’e uzanan eller kırılsın’ sloganı atan kabalalık, Faik Bey Caddesi üzerindeki Emniyet Müdürlüğüne doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüşü evlerinin balkonlarından izleyenler de alkışlarla gruba destek verdi. Emniyet Müdürlüğü önünde sloganlar atan ve oturma eylemi yapan göstericiler, Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Aydemir ile görüştü. Göstericiler, katilin kısa sürede bulunmasını istedi. Taşkınlığın olmadığı protestoya sonradan katılan Mert Aydın’ın yakını Burhan Alibeyoğlu, göstericileri sakinleştirerek dağılmalarını sağladı.

Haberin Devamı


MERT GÖZYAŞLARIYLA TOPRAĞA VERİLDİ

Mert Aydın'ın cenazesi, otopsi sonrası Erzurum'dan ambulansla Kars'ta İstasyon Mahallesi'ndeki evlerine getirildi. Daha sonra cenaze, eve yakın olan İstasyon Camisi'ne götürüldü. İkindi namazı sonrası kılınan cenaze namazında gözyaşları sel oldu. Vali Eyüp Tepe, Belediye Başkanı MHP'li Murtaza Karaçanta, Mert'in babası Yolcu Aydın, annesi Arzu Aydın, 12 yaşındaki ağabeyi Metin Aydın, akrabası olan Kars eski Belediye Başkanı CHP'li Naif Alibeyoğlu, Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, kamu kurum müdürleri, akrabaları, Mert'in arkadşları katıldı.

İl Müftüsü Mehmet Genç'in kıldırdığı cenaze namazına katılanlara "Bu talihsiz olayı görenler şahitlik etsin. Müslümanlığın getirisi de budur. Yoksa diğer dünyada da bunun azabını çekeriz" dedi. Cenaze namazının kılınmasından sonra Mert'in cenazesi omuzlarda taşınarak Asri Mezarlığa götürüldü. Yakınların gözyaşları arasında Mert, toprağa verildi. Ağabeyisi Metin Aydın kardeşinin tabutu başında baygınlık geçirdi.

MERT'İN OKULU DA YASTA

Kars'ta kaybolduktan sonra cesedi bulunan 9 yaşındaki Mert Aydın'ın Ziya Gökalp ilkokulu 3-C sınıfındaki arkadaşları, yas tutuyor.

Mert'in oturduğu sıraya çok sevdiği elmalı soda şisesi içinde kırmızı karanfil koyan arkadaşları, çok üzgün olduklarını ve ders yapamadıklarını söylediler. Öğrencilerden Aybuke Çinkılıç, "Mert'in ölümüne çok üzüldük. O çok iyi, ve yardım severdi. Arkadaşlarından birinin düştüğünü görse hemen koşar yardım ederdi. Şimdi eminim ki Mert Cennette. Oradan bizleri görüyordur" dedi.

Oğlu Arda Karayağız'ın Mert'in en yakın arkadaşı olduğunu anımsatan öğreci velisi Elif Karayağız, "Oğlum Arda'nın çocukluk arkadaşıydı. Her şeyi Mert'le paylaşırdı. Böylesine zeki ve gözü açık bir çocuğun bu talihsiz ölümüne aklım ermiyor" diyerek ağladı.

Haberin Devamı

için