Gündem "Meslek hayatımda ilk kez sanık kürsüsüne oturdum"

"Meslek hayatımda ilk kez sanık kürsüsüne oturdum"

26.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, hurriyet.com.tr’de 6 Eylül 2015 tarihinde yayınlanan bir haberde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret edildiği iddiasıyla hakkında açılan davanın ilk duruşmasında savunma yaptı.

Meslek hayatımda ilk kez  sanık kürsüsüne oturdum

Bakırköy 54. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasına, Sedat Ergin ve avukatları Köksal Bayraktar, Şehnaz Yüzer ve Eren Mustafa Şener ile müşteki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı Merve Tunur katıldı.

Savunmasını yapan Ergin, haberin yayımlanmasının ardından yaptırdığı araştırmada haberin kasıtlı yapılmadığı ancak hatalı yapıldığı sonucuna varıldığını belirterek, “Bunun üzerine konu ile ilgili olarak bir açıklama yayımlamıştım. Yayımlamış olduğumuz yazıda böyle bir hatanın yapılmış olmasından dolayı üzüntü duymuş olduğumuzu da belirtmiştik. Ben 41 yıllık meslek hayatım boyunca hakaret içerikli bir yayın politikası izlemedim” dedi.

Mahkeme, duruşmaya gelmeyen Zaman gazetesinin eski Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı’nın zorla getirilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Duruşma çıkışı gazetecilere kısa bir açıklama yapan Ergin, meslek hayatının 41’inci yılında olduğunu belirterek şunları söyledi: “Bugüne kadar gazeteci olarak adliye saraylarına geldim. Gazeteci olarak duruşmaları izlemeye gelmiştim. İlk kez meslek hayatımda sanık kürsüsüne bugün oturdum. Eğer bugün Türkiye’de, basın özgürlüğü içinde bulunduğu koşullarda bir gazetecinin sanık olmaması bir eksiklik olarak görülüyorsa, o anlamda bu eksiklik giderilmiş oldu bugün.” l İSTANBUL DHA