Gündem Meteoroloji hava durumu raporunu güncelledi! Deprem bölgesi için uyarı geldi

Meteoroloji hava durumu raporunu güncelledi! Deprem bölgesi için uyarı geldi

06.02.2023 - 17:17 | Son Güncellenme:

AFAD'ın açıkladığı Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde, saat 04.17'de meydana gelen deprem tüm Güneydoğu Anadolu'da hissedildi. Yıkıcı hasara sebep olan sarsıntı nedeniyle depremin hasar verdiği bölgelerden acı haberler gelmeye devam ediyor. Peki deprem bölgelerinde hava nasıl, bu gece nasıl olacak? İşte Kahramanmaraş başta olmak üzere 10 il için hava durumu...

Meteoroloji hava durumu raporunu güncelledi Deprem bölgesi için uyarı geldi

Türkiye yeni güne bir acıyla başladı. Kahramanmaraş'ın merkez üssü olduğu 7,7 şiddetindeki depremin ardından arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği öğrenildi. Artçı sarsıntılar devam ederken bölgede hava durumu da merak ediliyor. Dün kar nedeniyle Gaziantep, Malatya, Şanlıurfa, Adana, Kahramanmaraş, Diyarbakır ve Adıyaman’da okullara 1 günlük tatil edilmişti. İşte bugün deprem böylesinde hava durumu.

Haberin Devamı

DEPREM BÖLGELERİ İÇİN TURUNCU ALARM VE KAR UYARISI

Kahramanmaraş, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Adıyaman, Malatya için turuncu alarm verilip kar uyarısı yapıldı.

YARIN 44 KENTTE SARI VE TURUNCU ALARM

Adana, Adıyaman, Ağrı, Amasya, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Hakkari, Isparta, Mersin, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Kırklareli, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Muğla, Muş, Ordu, Samsun, Siirt, Sinop, Tekirdağ, Tokat, Tunceli, Van, Zonguldak, Batman, Şırnak, Bartın, Düzce

Meteoroloji hava durumu raporunu güncelledi Deprem bölgesi için uyarı geldi


Taha Ayhan DHA muhabiri açıklamalarda bulundu. Ayhan, “Dün Malatya valisi tarafından yapılan açıklamada kar yağışı nedeniyle bugün okullar tatil edilmişti. Valilik tarafından yapılan yeni açıklamada 140 binanın yıkıldığı bilgisine ulaşıldı.  Kar yağışının devam ettiği Malatya’da ekipler şiddetini artıran kardan dolayı arama kurtarma çalışmalarında zorlanıyor” dedi.

Haberin Devamı

Kahramanmaraş’ta salı günü için sarı kodlu kar uyarı yapıldı. Kar yağışlı geçecek gününü en düşük hava sıcaklığının 1, en yüksek hava sıcaklığının 3 derece.

Meteoroloji hava durumu raporunu güncelledi Deprem bölgesi için uyarı geldi

Gaziantep

Karla karışık yağmur ve yüksekleri kar yağışlı en düşük 1, en yüksek 5 derece civarında seyredecek.

Hatay

Çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuvvetli sağanak, iç ve yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Kentte en düşük hava sıcaklığı 4, en yüksek 9 derece olacak.

Osmaniye

Bugün sarı kodlu uyarı yapıldı.  Kuvvetli yağış ve kar bekleniyor. Hava sıcaklıklarının en düşük 7, en yüksek 12 derece.

Malatya

Malatya kar yağışlarını kuvvetli olacak. Gece saatlerinde ve salı günü kar yağışı sürecek. Malatya’da sıfırın altında 4 ve en yüksek sıcaklık eksi 1 derece.

Diyarbakır

Yoğun kar yağışı uyarısı yapıldı. Hava sıcaklıkları en düşük eksi 2, en yüksek 3 derece olacak.

Kilis

Kilis'te aralıklı yağmurlu ve yer yer sağanak ve karla karışık yağmurlu geçecek. Sıcaklıklar bu 2 ila 6°C arasında değişecek.

Şanlıurfa

İl genelinde yağmur bekleniyor. En düşük sıcaklık 2, en yüksek sıcaklık ise 5 derece olacak.

Haberin Devamı

Adana

Adana yağmurlu olması bekleniyor. En düşük 4, en yüksek 12 derece

Adıyaman

Adıyaman'da yoğun kar yağışlı bir hava hakim olacak. Sıcaklıklar en düşük 4, en yüksek 6 derece olacak.