Gündem Metro saldırganı hakkında istenen ceza belli oldu, kendisini böyle savundu

Metro saldırganı hakkında istenen ceza belli oldu, kendisini böyle savundu

27.09.2022 - 14:44 | Son Güncellenme:

Kadıköy -Tavşantepe metrosunda Senanur Damgacı ile annesi Nilgün Mihdiye Damgacı’ya bıçak çekip tehdit eden Emrah Yılmaz hakkında savcılık esasa ilişkin mütalaasını açıkladı.

Metro saldırganı hakkında istenen ceza belli oldu, kendisini böyle savundu

Damla GÜLER / milliyet.com.tr
 İstanbul’da 24 Kasım 2021’de Kadıköy -Tavşantepe hattındaki metroda elinde bıçakla tartıştığı Senanur Damgacı ve annesi Nilgün Mihdiye Damgacı’ya yönelik hakaret ve tehdit içerikli sözler söylediği gerekçesiyle tutuklanan Emrah Yılmaz’ın yargılanmasına devam edildi.

Haberin Devamı

Anadolu 27. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya başka suçtan tutuklu Emrah Yılmaz ve taraf avukatları katıldı.

“YAPTIKLARIMIN AYIP OLDUĞUNUN FARKINDAYIM”

Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nden beklenen raporun geldiğini belirten mahkeme başkanı, sanık Emrah Yılmaz’ın akıl sağlığının yerinde olduğunu ve cezai ehliyetinin tam olduğuna dair rapor hazırlandığını belirtti.

Gelen evraklar üzerine diyeceği sorulan sanık Emrah Yılmaz, olayın başını gösteren görüntüler olmadığı için kendi yaptığı şikayetlerin değerlendirilmediğini söyleyerek, “Olayı ben başlatmadım. Müştekilerden birisi çıkardı. Olayın içinde ben darp edildim. Öfke kontrolümü kaybettim. Hakaret ve tehditlerde bulunmuşum. Yaptığımın ayıp olduğunun farkındayım ancak ben kontrolümü kaybettim. Müşteki beni tahrik edip tekme atmıştır” dedi.

Haberin Devamı

18 YIL 3 AY HAPİS İSTEMİ

Alınan beyanların ardından duruşma savcısı esasa ilişkin mütalaasını açıkladı. Mütalaada sanık Emrah Yılmaz’ın, “silahla kasten yaralamaya teşebbüs” , “kasten yaralama”, “hakaret”, “silahla tehdit”, “halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla silahla tehdit” suçlarından 6 yıl 7 aydan 18 yıl 3 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi.

“HAKARET ETMEDİM KABA KONUŞTUM”

Mütalaaya karşı diyeceği sorulan sanık Yılmaz, hakaret etmediğini kaba konuştuğunu söyleyerek, “İlk etapta kimseye hakaret etmedim. Tahrik altında hareket ettim. Mütalaayı kabul etmiyorum” dedi. Alınan beyanın ardından son savunma için taraflara süre veren mahkeme duruşmayı erteledi.