Gündem Mezuniyetten altı yıl sonra uzaklaştırma cezası aldılar

Mezuniyetten altı yıl sonra uzaklaştırma cezası aldılar

17.10.2011 - 11:42 | Son Güncellenme:

Hapse götüren 'disket'ten dramın yanı sıra bir de trajikomik ceza çıktı: Mezuniyetten altı yıl sonra üniversiteden uzaklaştırma...

Mezuniyetten altı yıl sonra uzaklaştırma cezası aldılar

Nazire Ayata Civelek ve Serpil Aslan Düzgün, 2004’te Samsun 19 Mayıs Üniversitesi’nde okurken, ülke çapında DHKP/C’ye yönelik operasyonda gözaltına alındı. Aynı disketteki ‘bilgilerden’ ötürü Adana, Erzurum ve İzmir’deki davalar beraatla biterken, Civelek ve Düzgün ile Düzgün’ün eşi Savaş Düzgün’ün de aralarında olduğu Ankara’daki davadan ceza çıktı.

Radikal’in de 4 Ocak 2011’de manşetine taşıdığı disketten çıkan dram, 19 Mayıs Üniversitesi’nin trajikomik cezasıyla katmerlendi. Üniversite, 2005 mezunu iki anneye, davadan ötürü ‘iki dönem uzaklaştırma cezası’ verdi.

Okullarını altı yıl önce bitirmiş olan ve halen cezaevinde bulunan Nazire Ayata, Serpil Düzgün Aslan ile aynı dava kapsamında cezalandırılan dört isim için 19 Mayıs Üniversitesi Disiplin Kurulu, 20 Mayıs 2011’de toplandı. Kurul, hâlâ öğrencilermiş gibi, ‘iki dönem okuldan uzaklaştırma’ cezası verdi. Disiplin Kurulu, bu kararında, daha ağır bir ceza vermeyi düşündüyse de daha önce suç işlemedikleri için iki dönemle sınırladıklarını kayda geçirdi. Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan’ın 23 Eylül 2011’de bu kararı onamasıyla altı mezun öğrenci okuldan uzaklaştırılmış oldu. Öğrenci davaları ile ilgilenen Avukat Erkut Güzel, bu kararın hükümsüz olduğunu söyledi. Geçmişe dönük ceza hakkında aradığımız üniversite yönetiminden ise bir yanıt gelmedi.

Haberin Devamı

İsmail Saymaz / Radikal