Gündem MHRS hastane randevu sistemini nasıl kullanabilirim?

MHRS hastane randevu sistemini nasıl kullanabilirim?

06.05.2016 - 10:37 | Son Güncellenme:

MHRS hastane randevu sistemi vatandaşların işini kolaylaştıran uygulamalardandır. MHRS hastane randevu sistemi sayesinde hastanelerde sıra beklemek artık tarih okuyor. MHRS hastane randevu sistemi zamanınızı almayan kolay bir uygulamadır.

MHRS hastane randevu sistemini nasıl kullanabilirim

Sağlık Bakanlığının hastaların randevu alabilmeleri için geliştirmiş olduğu MHRS Hastane Randevu Sistemi sayesinde vatandaşlar randevu alarak hastaneye gidebilirler ve bakılabilirler. Hastalar randevu alınca hastanelerde beklemelerine gerek kalmıyor. Herkes randevu saatinde hastaneye giderek bakıldığı için hastanelerde oluşan gereksiz kalabalığında önüne geçilmiştir. Artık eskisi gibi hastanelerde bir kalabalık oluşmamaktadır. MHRS hastane randevu sistemi iki farklı şekilde kullanılabilmektedir. Telefon ile arayarak randevu alabilirsiniz. Telefon aracılığı ile randevu alabilmek için herhangi bir telefondan ALO 184 randevu alma hattını aramanız gereklidir. Diğer randevu alabilme şekli ise internet üzerinden olandır. İnternet üzerinden de MHRS hastane randevu sistemini kullanabilirsiniz. İnternet üzerinden randevu alabilmeniz için MHRS sisteminde bir üyeliğinizin olması gereklidir. MHRS hastane randevu sisteminde bir üyeliğiniz var ise sisteme giriş yaparak randevu alma işlemine başlayabilirsiniz.

MHRS RANDEVU İÇİN TIKLAYINIZ!

MHRS LABORATUVAR SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İnternet üzerinden randevu alabilmek için ilk önce MHRS hastane randevu sistemine girmeniz gereklidir. Bu internet sitesine giriş yaptıktan sonra ana sayfada yer alan iller haritasından veya iller listesinden randevu almak istediğiniz hastanenin bulunduğu ili seçmeniz gereklidir. İl sağlık kurumlarından randevu almak istediğiniz hastane seçimini gerçekleştirmeniz gereklidir. Hastane seçiminizi gerçekleştirdikten sonra sağ tarafta hastane bilgileri ve hastanenin yol haritası gösterilmektedir. Vatandaş giriş ekranından T.C. kimlik numaranızı ve parolanızı girdikten sonra ve güvenlik kodunu da girdikten sonra sisteme giriş yapabilirsiniz. Eğer bir üyeliğiniz yok ise ilk önce üyelik almanız gereklidir. Üyelik alabilmek için yeni üye linkini tıklamanız gereklidir. Yeni üye kayıt sayfasında kimlik bilgileri bölümünde T.C. kimlik numaranızı, adınızı, soyadınızı, cinsiyetinizi ve doğum tarihi bilgilerinizi girmesi zorunlu olan alanlardır. İletişim bilgileri bölümünde ise cep telefonu numaranızı ve e-posta adresi bilgilerinizi girmelisiniz. Son bölüm olan güvenlik bilgileri bölümünde de bir şifre oluşturduktan sonra güvenlik kodunu da girerek üyelik alma işlemini tamamlayabilirsiniz. Üyelik alma işleminden sonra sisteme giriş yapabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra randevu alabilmek için seçtiğiniz hastanenin randevu almak istediğiniz poliklinik seçeneğini seçmeniz gereklidir. Polikliniği de seçtikten sonra o polikliniklerde olan doktorlardan bir tanesini seçmeniz gereklidir. Doktor tercihinde bulunan hastalar randevu alma işlemini tamamlayabilirler. Karşınıza gelen randevu saatlerinden size en uygun olanını seçerek randevu alma işlemini tamamlayabilirsiniz. Telefon ile arayarak randevu alabilmek için herhangi bir telefondan ALO 184 randevu alma hattını aramanız gereklidir. Sizi bir operatör karşılayacaktır. Operatöre ilk olarak randevu almak isteyen kişinin T.C. kimlik numarasını vermeniz gereklidir. Daha sonrasında operatör sizden randevu almak isteyen kişinin hangi bölümden randevu almak istediğini soracaktır. Siz tercihlerinizi bildirdikten sonra operatöre size uygun olan randevu saatlerini bildirecektir. Bu randevu saatlerinden bir tanesini seçerek randevu alma işlemini tamamlayabilirsiniz.

Yazarlar