Gündem MHRS randevu alma nasıl yapılır?

MHRS randevu alma nasıl yapılır?

24.02.2016 - 23:10 | Son Güncellenme:

MHRS randevu alma işlemini yaparak online hizmetlerin kolaylığından faydalanmış olacaksınız. Böylelikle hastane sıralarında vakit harcamayacaksınız. Ayrıntılar haberimizde.

MHRS randevu alma nasıl yapılır

Teknoloji odaklı çalışmalara ve yeniliklere hız kesmeden devam eden dünya yapmış olduğu çalışmalarla çok ülkeyi etkilemiş ve her anlamda gelişmeyi öngörmüştür. Bu yenilikleri kabullenen ve devamını sağlayan ülkemiz de yapmış olduğu çalışmalarla yepyeni bir Türkiye oluşturmuş teknolojiye önem ermiştir. Teknolojik gelişmelerin beraberinde getirmiş olduğu kolaylıklardan da yararlanarak halk tarafından daha çok benimsenmesini sağlamıştır. Eğitim, sosyal, sağlık gibi alanlarda teknolojik gelişmelerin etkilerini görmemiz mümkündür. Bunların en başında yer alan ise şüphesiz kalabalık kurumlardır. Çünkü vatandaşların günlük hayatlarında en çok kullandıkları kurumlar kamu alanındaki işlemlerimizi gerçekleştirmemiz için gereklidir.

Haberin Devamı


Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.


MHRS RANDEVU İÇİN TIKLAYINIZ!


Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İşlemlerimizi gerçekleştirmek için kuruma gittiğimizde ise şüphesiz karşılaşacak olduğumuz ilk şey aşırı kalabalıktır. Hele ki hastanelerde oluşan kalabalık sanki şehrin yarısı oradaymış gibi akıllarda kalır. Küçüğü büyüğü yaşlısı genci her ne sebeple olursa olsun mutlaka zaman zaman hastaneye gelirler. Hastaneye geldikleri gibi aynı zamanda da pek bazı belli başlı sorunlarla karşılaşırlar.

Öncelikle muayene olabilmek için hastaların sıra alması gerekir. Sıra almak için ise yine sıra bekleyip randevularını alırlar. Ancak bu işlemde belli bir saate kadardır. Sabah gelenler olduğu için bizler de istediğimiz zaman sıra alamayız. Bunun için yapılması gereken tek şey çok erken saatlerde hastaneye gelmektir. Hasta halimizle hastanelerde sabahın erken saatlerinde gelip bir de orada saatlerce beklemek bizler için oldukça güç bir durumdur. Sağlık Bakanlığı da bu durumun farkında vatandaşların mağduriyeti üzerine çalışmalarını başlatmıştır. Teknolojik alanında ki gelişmeler dolayısıyla sağlık alanında da etkili olmuştur.

Haberin Devamı


Merkezi Hekim Randevu Sistemi adı verilen bir proje oluşturulmuş, vatandaşların daha kısa bir süre zarfında sıra alarak muayenelerinin gerçekleştirilmesi sağlanmıştır. Bu sistem sayesinde artık vatandaşlar sabahın erken saatlerinde hastaneye gelmelerine gerek kalmayacak. Çünkü online hastane randevu alma işlemi olan bu sistem dijital ortamda hizmet vererek karşılaştığımız sorunun çözümlenmesini sağlamıştır. Bu sisteme üye olduğunuz takdirde artık hiç yorulmadan sıra bekleme çilesi çekmeden kolay bir şekilde sizler muayene sıranızı alabileceksiniz. İnternete bağlı olduğunuz her türlü ortamda üyeliğinizi yapabilirsiniz.

Arama motoruna öncelikle Merkezi Hekim Randevu Sisteminin baş harflerinden oluşan MHRS’ yi yazıp ilk açılan sayfada bulunan sağ orta kısımda ki yeşil renkli bölüme tıklayınız. Sonrasında sizler ‘’Üye Ol’’ bölümünü tıklayarak işleminizi devam ettirebilirsiniz. Bu alana gerekli olan tüm kimlik bilgilerinizi gönül rahatlığı ile girebilirsiniz. Bu sistem Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulduğu için sizlerin tüm kimlik bilgileri bu sayede saklanır. Bu konuda şüphe etmenize gerek yoktur. Ardından sizin sisteme giriş için oluşturacak olduğunuz bir şifre istenir. Kendi edinmiş olduğunuz bu şifre ve T.C. kimlik numaranız ise MHRS uygulamasına giriş yapabilirsiniz. Ana sayfa da bu girişinizi yaptıktan sonra açılır. Doktorunuzu, şehriniz, saatinizi ve tarihinizi seçerek sizler oldukça kolay bir şekilde sıranızı almış olacaksınız.