Gündem MHRS randevu geçmişi nereden siliniyor?

MHRS randevu geçmişi nereden siliniyor?

14.04.2016 - 09:47 | Son Güncellenme:

MHRS hastane randevu sistemini kullanarak alınan randevuların geçmişleri siliniyor. MHRS hastane randevu geçmişine yine aynı sistem üzerinden ulaşabiliyorsunuz. MHRS hastane randevu geçmişine nasıl ulaşacağınızı haberimizde anlattık!

MHRS randevu geçmişi nereden siliniyor

Sağlık Bakanlığının hizmete sunmuş olduğu MHRS hastane randevu sistemi internet üzerinden ve telefon ile arayarak randevu alabilmenizi yarayan bir sistemdir. Son yıllarda hastanelerde bir kalabalık oluşmuştur. Bu kalabalığın önüne geçebilmek için ve hastaların daha fazla mağdur olmaması için randevu alma hizmetini hizmete sunmuştur. MHRS hastane randevu sistemi sayesinde vatandaşlar hastaneye gitmelerine gerek kalmadan istedikleri gün ve saate ve istedikleri hekimden randevu alabilmektedir. Bu şekilde herkes kendi randevu saatinde hastaneye gelerek sıra beklemelerine gerek kalmaz. Sıra beklemedikleri için vatandaşlar hem zaman kaybı yaşamaz hem de mağdur olmaz. MHRS hastane randevu sistemini iki farklı şekilde kullanabilirsiniz. İnterneti olan vatandaşlar internet üzerinden randevu alabildikleri gibi telefon ile arayarak da randevu alabilme imkanına sahipsiniz.

Haberin Devamı

· MHRS RANDEVU İÇİN TIKLAYINIZ!

· MHRS LABORATUVAR SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.


İnternet üzerinden randevu alımını MHRS hastane randevu sisteminin internet sitesinden gerçekleştirebilirsiniz. MHRS hastane randevu sistemine kayıtlı bir üyeliğiniz bulunuyor ise direk sisteme giriş yaparak randevu alma işlemine başlayabilirsiniz. Ama üyeliğiniz bulunmuyor ise ilk önce bir üyelik almanız gereklidir. Üyelik alabilmek için sağ tarafta bulunan randevu al linkini tıklamanız gereklidir. Merkezi Hekim Randevu Sistemi vatandaş giriş ekranından sisteme giriş yapabilir ve randevu alma işlemine başlayabilirsiniz. Üyeliğiniz yok ise ilk önce bir üyelik almanız gereklidir. Yeni üye linkine tıkladıktan sonra ilk önce kişisel bilgilerinizi girmeniz gereklidir. T.C. kimlik numaranızı, adınızı, soyadınızı, cinsiyetinizi ve doğum tarihinizi girdikten sonra iletişim bilgileri bölümüne geçmelisiniz. Bu bölümde de telefon numaranızı ve mail adresinizi girmeniz gereklidir. Son bölüm olan güvenlik bilgileri bölümünde de bir şifre oluşturduktan sonra güvenlik kodunu da girerek üyelik alma işlemini tamamlayabilirsiniz. Üyelik alma işleminden sonra vatandaş giriş ekranına T.C. kimlik numaranızı ve parolanızı girmeniz gereklidir. Güvenlik kodunu da girdikten sonra sisteme giriş yapabilirsiniz. Sisteme giriş yapan vatandaşlar randevu alma işlemine başlayabilir. Giriş yaptıktan sonra ilk olarak randevu almak istediğiniz hastaneyi seçmeniz gereklidir. Bu yüzden yaşadığınız şehri seçmelisiniz. O şehirde bulunan hastanelerden randevu almak istediğiniz hastaneyi seçtikten sonra o hastane de bulunan poliklinikler karşınıza gelecektir. Polikliniği de seçtikten sonra hekim tercihinizi de belirtmeniz gereklidir. Bu seçimlerden sonra bazı MHRS hastane randevu saatleri karşınıza gelecektir. Size uygun olanı seçtikten sonra MHRS hastane randevu alma işlemini tamamlayabilirsiniz.

Diğer bir randevu alma şekli ise telefon ile arayarak randevu almadır. Telefon ile randevu alabilmek için telefonda ALO 184 randevu alma hattını aramalısınız. Randevu almak için ilk olarak randevu almak isteyen kişinin T.C. kimlik numarasını operatöre bildirmeniz gereklidir. Operatör bu T.C. kimlik numarasını onayladıktan sonra size randevu almak istediğiniz hastane, poliklinik ve hekim tercihlerini soracaktır. Bu tercihlerinizi operatöre belirttikten sonra operatör size randevu saatlerini söyleyecektir. Size en uygun olan randevu saatini seçerek randevu alma işlemini tamamlayabilirsiniz.