Gündem MHRS randevu iptali nasıl yapılır?

MHRS randevu iptali nasıl yapılır?

07.03.2016 - 23:17 | Son Güncellenme:

MHRS üzerinden randevu aldınız ancak herhangi bir sebepten ötürü randevunuzu iptal etmek istiyorsunuz. Hastane randevu iptalini nasıl yapacağınızı öğrenmek için haberimizi okuyunuz.

MHRS randevu iptali nasıl yapılır

MHRS yani merkezi hekim randevu sistemi vatandaşların hastanelerde sıra ve kuyruk beklememeleri için daha rahat randevu alabilmeleri için yapılmış bir sistemdir. Sağlık Bakanlığının kurmuş olduğu bu sistem ile birlikte vatandaşlar çok kolay bir şekilde randevu alabilmektedir. MHRS hastane randevu sistemi vatandaşların internet üzerinden ve telefon ile arayarak randevu alabilmelerini sağlayan bir sistemdir. Bu sistem hizmete girdikten sonra vatandaşlar hastaneye gitmelerine gerek kalmadan randevu alabilmektedir. Sağlık Bakanlığı bu sistemi hizmete sokma amaçlarından en önemlisi hastanelerde oluşan kalabalığın önüne geçilmesidir.

Haberin Devamı


MHRS RANDEVU İÇİN TIKLAYINIZ!
Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Hastanede bakılmak isteyen hastalar hastaneye gitmelerine gerek kalmadan internet üzerinden veya telefon ile randevu alabilirler. Bu sayede randevu saatinde hastaneye giden hastalar sıra beklemelerine gerek kalmadan gider gitmez bakılabilirler. MHRS hastane randevu sistemini iki farklı şekilde kullanabilirsiniz. İnternet üzerinden MHRS sistemine giriş yaparak randevu alabildiğiniz gibi ayrıca telefon ile de ALO 184 randevu alma hattını arayarak da randevu alabilirsiniz.

İnternet üzerinden randevu alabilmek için ilk olarak internet üzerinden MHRS hastane randevu sistemine giriş yapmanız gereklidir. Giriş yaptıktan sonra randevu alma işlemine başlayabilirsiniz. MHRS sisteminden randevu alabilmek için ise sisteme giriş yapmanız gereklidir. MHRS sistemine kayıtlı bir üyeliğiniz bulunuyor ise sisteme giriş yaptıktan sonra randevu alma işlemine devam edebilirsiniz. Eğer bir üyeliğiniz bulunmuyor ise önce üyelik almanız gereklidir. Ana sayfada yer alan randevu al linkini tıkladıktan sonra eğer üyeliğiniz var ise vatandaş giriş ekranına T.C. kimlik numaranızı ve şifrenizi girmeniz gereklidir. Üyeliğiniz yok ise yeni üye linkini tıkladıktan sonra yeni üye kayıt sayfasından üyelik alabilirsiniz. Yeni üye kayıt sayfasında kimlik bilgileri bölümüne T.C. kimlik numarası, ad, soyadı, cinsiyeti ve doğum tarihi bilgileri girilmelidir.

Haberin Devamı

İletişim bilgileri bölümüne ise cep telefonu numaranızı ve e-posta adresinizi girmeniz gereklidir. Güvenlik bilgileri bölümünde bir şifre oluşturduktan sonra güvenlik kodunu da girerek üyelik alma işlemini tamamlayabilirsiniz. Üyelik alma işleminden sonra vatandaş giriş ekranından sisteme giriş yapabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra ilk olarak randevu almak istediğiniz hastanenin bulunduğu ili seçmeniz gereklidir. Daha sonra randevu almak istediğiniz hastane, poliklinik ve hekim tercihlerinizi belirtmeniz gereklidir. Karşınıza gelen randevu saatlerinden size uygun olan randevu saatini seçerek randevu alma işlemini tamamlayabilirsiniz. İnternet üzerinden MHRS hastane randevu sistemini kullanabildiğiniz gibi telefon ile arayarak da kullanabilirsiniz. Telefon ile ALO 184 randevu alma hattını aradıktan sonra sizi bir operatör karşılayacaktır. Operatöre ilk olarak randevu almak isteyen kişinin T.C. kimlik numarasını vermeniz gereklidir. Daha sonra randevu almak istediğiniz hastane, poliklinik ve hekim tercihlerinizi belirtmeniz gereklidir. Operatör size uygun olan randevu saatlerini belirttikten sonra istediğiniz bir randevu saatini seçerek randevu alma işlemini tamamlayabilirsiniz.

Yazarlar