Gündem MHRS üye olma ve hastane randevusu alma nasıl yapılır?

MHRS üye olma ve hastane randevusu alma nasıl yapılır?

29.09.2015 - 22:30 | Son Güncellenme:

MHRS sistemine üye olarak hastane randevunuzu kolayca alabilirsiniz. MHRS hastane randevu sisteminin nasıl kullanıldığını ve MHRS hastana randevu alırken dikkat edilmesi gerekenleri haberimizde bulabilirsiniz.

MHRS üye olma ve hastane randevusu alma nasıl yapılır

Sağlık Bakanlığı tarafından koordine edilen Merkezi Hekim Randevu sistemi, daha etkin ve daha verimli daha pratik bir şekilde sağlık hizmeti sunulması amacı ile tasarlanmış olan bir internet uygulamasıdır. Merkezi Hekim Randevusu Sistemi; Sağlık Bakanlığı’na bağlı olan 2. Ve 3. Basamak hastaneler ile ağız ve diş sağlığı merkezlerinden hastane randevusu alabilmeye olanak sağlayan bir sağlık hizmetidir. Vatandaşlar ALO 182 hattı üzerinden Merkezi Hekim Randevu Sistemini arayarak canlı operatörlerden ya da web üzerinde kendileri istedikleri hastane ve hekimden randevu alabilecekleri bir uygulama olan Merkezi Hekim Randevu Sistemine kısaca MHRS adı verilmiş durumdadır. Artık günümüzde birçok işlemlerimizi internet aracılığı ile halletmekteyiz. Üniversiteye kayıttan tutun elektrik su tahsilatına kadar tüm bu işlemleri tek tuşla internet üzerinden halledebilmekteyiz. Kamu işlemleri ve kredi borçlarınızı dahi online internet hizmeti üzerinden halledebilir ve de hiç yorulmadan evinizden ya da telefonunuzdan bu işlemleri tamamlayabilirsiniz. Bu gelişen Türkiye’mizin modern uygulama sistemine Sağlık Bakanlığı da ayak uydurmuştur. İnternetten ya da telefondan hastane randevunuzu alıp tüm gününüzü hastane de geçirmekten kurtulabilirsiniz. Bu sayede hem hastanede ki hastalar hem çalışanlar hem vatandaşlar hem de hekimler için büyük kolaylık sağlamıştır. Sizler de randevu aldığınız saatten yarım saat önce hastaneye gelmiş olsanız zamanınızı boşa harcamamış olursunuz. Çünkü her birimiz çalışan işi gücü olan insanlarız. Yoğun hayatımızda bu imkân bizlere büyük kolaylık sağlar.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

MHRS RANDEVU İÇİN DETAYLI BİLGİ!

Bu MHRS hastane randevu sistemi üzerinden randevu almanız için öncelikle bu sisteme üye olmanız gerekir. Üye olmak için de MHRS yazıp çıkan sayfadan sağ tarafta ki linke tıklayınız. Bu linke tıkladıktan sonra size yeni bir pencere açılacaktır. Burada sizin şahsınıza özel T.C. kimlik numaranız ve birkaç kimlik bilginize ait bilgileri ilgili yerlere doldurmanız gerekmektedir. bu yerleri doldurduktan daha sonra sizden bir şifre belirlemeniz istenir. Şifrenizi de ayarladıktan sonra artık MHRS hastane randevu sistemine giriş yapabilirsiniz. Artık bu sisteme girerken ihtiyacınız olan tek şey T.C. kimlik numaranız ve de belirlemiş olduğunuz şifreniz. Bir de en altta ki güvenlik kodunu doğru bir şekilde girdikten sonra MHRS hizmetinize sunulmuş olcaktır.

Haberin Devamı

Alo 182 Merkezi Hekim Sistemi’nin kurulmasının ardından resmi olarak kullanılmaya başlanan ve randevu alınan bir telefon numarasıdır. Tüm telefonlardan arayabilceğiniz gibi ve her hangi bir operatörün olmasına gerek kalmayan Alo 182’yi aradığınızda çağrı merkezi temsilcileri tarafından yönlendirileceksiniz. Sırası ile hangi il, hangi ilçe, hangi hastane, hangi doktor gibi soruları yanıt verecek doktorunda müsait olduğu randevu saatinde muayenenizi gerçekleştirmeniz mümkün olacaktır. Ayrıca son olarak belirtmek gerekirse Alo 182 hizmeti standart tarife üzerinden ücretlendirilmektedir.