Gündem Milliyet Sanat’ta film yağmuru

Milliyet Sanat’ta film yağmuru

03.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Milliyet Sanat dergisi, nisan sayısının kapağına 4-16 Nisan tarihlerinde 38. kez düzenlenecek İstanbul Film Festivali’ni taşıyor

Milliyet Sanat’ta film yağmuru

Bu yıl 38’inci kez yapılan ve 4-16 Nisan tarihlerinde düzenlenecek İstanbul Film Festivali’ne dair geniş bir rehber Milliyet Sanat dergisinin nisan sayısında okurların karşısına çıkıyor. Selin Gürel’in hazırlığı seçkinin yanı sıra derginin festival içeriğinde ulusal, uluslararası yarışma bölümleri, festivalin kadın hikâyelerine odaklanan Çiçek İstemez bölümü ve galalara ayrılmış özel tanıtım sayfaları dikkat çekiyor. Festivalin tüm filmlerini gösterdiği dâhi sinemacı Stanley Kubrick’e dair bir inceleme yazısı ise Sevin Okyay’ın kaleminden okuyucuyla buluşuyor. Sinema sayfalarında ayrıca İstanbul Film Festivali’nde ulusal yarışmada yer aldıktan sonra gösterime girecek ‘Kardeşler’ filminin yönetmeni Ömür Atay’la yapılmış bir söyleşi de yer alıyor.
Derginin plastik sanatlar sayfalarında ise Naeem Mohaiemen ile yapılan bir söyleşi var. Mimari sayfalarında Arata İsozaki’nin hikâyesi okunabilir. Genç sanatçılar için en önemli platformlardan biri olan Mamut Art Project’te kalıpların dışına çıkan 10 sanatçı da bu ay Milliyet Sanat sayfalarında.

Haberin Devamı

Milliyet Sanat’ta film yağmuru
Farklı oda müzikleri

Derginin müzik sayfaları Jakuzi’nin yeni albümü ‘Hata Payı’ ve Solange’nin yeni albümüne dair değerlendirmelere ev sahipliği yapıyor. Gedik Eğitim ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı bünyesinde bu sezon işleve geçen Gedik Sanat, İstanbul’un çeşitli mekânlarında birbirinden farklı oda müziği etkinlikleri düzenleyerek kültür sanatın önemli bir parçası haline geldi. Sanat danışmanı Caner Akgün ile Gedik Sanat üzerine yapılmış bir röportaj dergide yer alıyor. Sahne sanatlarında ise Eylem Yıldız ve Burak Altay, isimsiz oyunlarını anlatıyorlar.

Derginin edebiyat sayfalarında Murat Gülsoy ile yapılan bir röportaj okurun karşısına çıkıyor. Seray Şahiner “Hepyek” gelen öykülerini okurlara anlatırken Şebnem İşigüzel “Kadınlar Arasında” isimli köşesinde Füreya Koral ve Zabel Yasayan’ı konu edinen bir yazı kaleme alıyor. Neslihan Önderoğlu da edebiyatsever Kurt Cobain ile William Burroughs’ın dostluğuna mercek tutuyor.

Haberin Devamı

Milliyet Sanat’ta film yağmuru

Kalıpların dışında

Beyoncé’nin küçük kız kardeşi Solange, yeni yayınlanan dördüncü stüdyo albümü “When I Get Home” ile yine kalıpların dışında olduğunu gösterdi.

Milliyet Sanat’ta film yağmuru

Milliyet Sanat’ta film yağmuru

‘Hata Payı’ adlı yeni albümünü yayınlayan Jakuzi’nin solisti Kutay Soyocak, Milliyet Sanat dergisine açıklamalar yaptı.

Yazarlar